Реклама

🚀 Історичний запуск SpaceX Demo-2 не відбувся — перенесли на 30 травня I ОНОВЛЕНО

Вперше компанія SpaceX запустить у космос на своєму кораблі команду, що складається з двох людей.
Čytaty latynkoju
🚀 Історичний запуск SpaceX Demo-2 не відбувся — перенесли на 30 травня I ОНОВЛЕНО
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 Історичний запуск SpaceX Demo-2 не відбувся — перенесли на 30 травня I ОНОВЛЕНО
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вперше компанія SpaceX запустить у космос на своєму кораблі команду, що складається з двох людей.

SpaceX Demo-2 — Crew Dragon

У середу, 27 травня мав відбутися перший для SpaceX запуск людей у космос. До цього компанія лише доставляла вантажі. Запуск відбудеться за допомогою ракети Falcon 9, згори якої буде розташована капсула Crew Dragon з двома астронавтами на борту.

Запуск мав відбутися о 23:33:33 за київським часом (20:33:33 UTC) та транслюватися наживо на каналі SpaceX.

ОНОВЛЕНО: Через погодні умови запуск ракети Falcon 9 перенесли на 30 травня, 22:22 за київським часом.

Ще політ транслюватимуть на ютуб-каналі NASA.

Також доступна трансляція перемовин контролю місії. Тобто, ви можете чути, як перемовляються оператори та команда Crew Dragon під час польоту:

 

У космос за допомогою SpaceX відправляться досвідчені астронавти Дуґлас Херлі та Роберт Бенкен. Для обох це вже третій політ у кар’єрі.

Крім, власне, тестування здатності обладнання SpaceX доставляти людей, мета місії — доставити астронавтів на борт Міжнародної Космічної Станції, де вони працюватимуть разом із командою станції впродовж періоду від 30 до 119 днів. Таким чином, Crew Dragon з обома астронавтами має повернутися на Землю не пізніше, ніж 23 вересня 2020 року.

Також вони перевірять роботу Crew Dragon на орбіті.

Як відбуватиметься політ

Стикування та розстикування відбуватимуться автоматично, за допомогою ПЗ Crew Dragon, але команда буде контролювати процес та у разі виникнення позаштатної ситуації зможуть втрутитися.

Перший ступінь ракети Falcon 9, що доставлятиме астронавтів на орбіту, спробує приземлитися на плавучу платформу під назвою Of Course I Still Love You («Звісно, я все ще кохаю тебе»), розташованою у Атлантичному океані.

Коли настане час повертатися, астронавти також скористаються Crew Dragon. Вона має приводнитися також у Атлантичному океані. Потім команду забере спеціальний транспорт під назвою Go Navigator.

Наскільки безпечний політ SpaceX Demo-2?

За підрахунками NASA, ймовірність LOC (Loss Of Crew; «Втрата екіпажу») — 1 до 276, що дещо вище за вимоги до комерційних запусків (1 до 270). Імовірність невдачі місії (LOM) оцінюється у 1 до 60.

Варто зазначити, що місія не дарма називається Demo-2. Упродовж попередньої місії Demo-1 капсулу Crew Dragon було знищено протягом одного з тестів перед запланованим на липень 2019 запуском.

Читайте також про те, що відбувається з Hyperloop? Що відбувається з Hyperloop — фантастика Ілона Маска чи реальність: коли запустять потяг майбутнього — ще однією «божевільною» ідеєю Ілона Маска.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...