Реклама

🛴 В Америці запустили сервіс самокатів, що автоматично приїжджають за викликом — Go X

Автором проєкту став американець українського походження Дмитро Шевеленко.
Čytaty latynkoju
🛴 В Америці запустили сервіс самокатів, що автоматично приїжджають за викликом — Go X
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🛴 В Америці запустили сервіс самокатів, що автоматично приїжджають за викликом — Go X
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Автором проєкту став американець українського походження Дмитро Шевеленко.

Сервіс Go X

Стартап Tortoise запустив у тестовому режимі оренду самокатів, що можуть автоматично приїхати до замовника за викликом. Наразі послуги сервісу доступні на території бізнес-парку Peachtree Corners, що знаходиться недалеко від Атланти. Про це повідомляє видання The Verge.

Щоби орендувати самокат необхідно завантажити спеціальний застосунок — Go X. Потім треба вказати вашу адресу і самокат сам приїде до вас. Після користування він автоматично відправиться до найближчого пункту підзарядки.

Самокати Go X

Всі самокати мають камери, системи автоматичного та дистанційного керування та два додаткові колеса для стабілізації балансу під час автоматичного руху.

Читайте також: 🚤 У Миколаєві розробили новий вид річкових трамваїв «Фарад» — екологічні та економні

Коли користувач замовляє самокат, оператор відправляє до замовника його транспортний засіб, контролюючи через камеру його рух — швидкість та безпеку їзди. Якщо з самокатом щось трапилось, він впав або його збили, то до нього відправляється співробітник місцевої підтримки.

Наразі у тестовому режимі є 100 таких самокатів. Керують ними співробітники підрозділу стартапу Tortoise в Мехіко, що знаходиться на відстані більш ніж 2 800 кілометрів від Атланти. А роблять вони це за допомогою звичайних консолей Xbox.

Вам не треба бути одним з тих щасливчиків, котрі мають точку з самокатами недалеко від свого будинку. Ви можете просто замовити транспортний засіб до себе і потім просто почекати на нього вдома.

Дмитро Шевеленко, Засновник стартапу Tortoise

Як зазначає сам автор проєкту, такі самокати нарешті зможуть вирішити проблему нагромадження звичайними самокатами для оренди. В популярних районах міста їх просто залишали на дорогах, що дуже заважало пішоходам. Через це в Сан-Францизко навіть ввели обмеження на роботу таких сервісів.

Також Дмитро Шевеленко повідомив, що він планує розширювати райони покриття оренди самокатів, якщо цей проєкт буде успішним.

Раніше ми вже писали? У Києві пропонують зробити велосипедно-пішохідний тунель про те, як Києві пропонують зробити велосипедно-пішохідний тунель.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...