Реклама

🤖 Штучний інтелект навчили розрізняти моральні цінності людей за допомогою книг та новин — Moral Choice Machine

Скоро технології зможуть приймати рішення цілком як люди.
Čytaty latynkoju
🤖 Штучний інтелект навчили розрізняти моральні цінності людей за допомогою книг та новин — Moral Choice Machine
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Штучний інтелект навчили розрізняти моральні цінності людей за допомогою книг та новин — Moral Choice Machine
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Скоро технології зможуть приймати рішення цілком як люди.

Moral Choice Machine

У Німеччині науковці під час досліджень виявили, що штучний інтелект можна навчити відрізняти добрі та погані вчинки. Для цього вчені розробили спеціальний алгоритм, що визначив основні моральні цінності.

Технологія працювала на базі штучного інтелекту та отримала назву Moral Choice Machine. Для роботи алгоритму дослідники використали різноманітні документи та тексти — декілька сотень книг, релігійні дописи, новини за останні 30 років та конституцію.

Усі тексти підбирали спеціально для того, щоб у технологій було сприйняття того, як змінювались цінності протягом часу.

Моральні цінності з новин, опублікованих між 1987 та 1996-97 роками, закликають до одруження та того щоб стати добрим опікуном. А новини, опубліковані між 2008-09 роками, відображають цінність кар'єри та навчання.

Доктор Сіґдем Туран, Розробник Moral Choice Machine

На основі цієї інформації штучний інтелект розробив свою власну концепцію моралі. Він обрав, які саме дії вважаються нормальними в суспільстві, а які — аморальними. Потім вчені змусили алгоритм розділити використання слова «вбити» в тих чи інших випадках — від нейтрального значення, до негативного.

Машина могла визначити різницю між контекстною інформацією, наданою у запитанні. Наприклад, ні, ви не повинні вбивати людей, але це нормально вбивати час. Машина зробила це не просто повторенням знайденого тексту, а саме із того контексту, як люди використовують це слово в спілкуванні.

Доктор Патрік Шрамовскі, Розробник Moral Choice Machine
Читайте також: 🧠 Ілон Маск: «Люди зможуть говорити за допомогою думок протягом 5 років» — Neuralink

Проте штучний інтелект не міг відрізнити контекст, коли використовували два негативно зображених слова. Фразу «катувати в’язнів» він відніс до нейтральної категорії, а «катувати людей» — до поганої.

Вчені також зазначають, що сфера досліджень штучного інтелекту дуже важлива у наш час, оскільки такі технології можуть виконувати дуже багато завдань без втручання людей.

Штучний інтелект вирішує все складніші завдання — від самостійного водіння автомобілів до медицини. Саме тому це важливо, щоб ми могли довіряти рішенням, які він приймає

Доктор Патрік Шрамовскі, Розробник Moral Choice Machine

Також ми вже раніше писали??‍? «Від кантрі до блек-металу»: штучний інтелект навчили робити пісні в будь-якому жанрі — Jukebox, як штучний інтелект навчили робити пісні в будь-якому жанрі: «від кантрі до блек-металу».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...