Реклама

💸 «Інвестняня»: Президент внесе законопроєкт у Раду найближчим часом

Скоро парламент вже розгляне цей законопроєкт.
Čytaty latynkoju
💸 «Інвестняня»: Президент внесе законопроєкт у Раду найближчим часом
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💸 «Інвестняня»: Президент внесе законопроєкт у Раду найближчим часом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Скоро парламент вже розгляне цей законопроєкт.

«Інвестняня»

Сьогодні, на спеціальній прес-конференції про підсумки першого року президентсва Володимир Зеленський повідомив, що відповідний проєкт закону вже готовий і найближчим часом його подадуть на розгляд у Верховну Раду.

Президент озвучив? «Інвестиційна няня»: Міністр економіки розповів деталі програми ідею про створення інституту «інвестнянь» близько півроку тому, на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Ідея — в тому, що кожен великий інвестор, будь-то внутрішній або зовнішній, отримає спеціального менеджера з VIP-обслуговування, який допомагатиме цим інвесторам з оформленням дозволів та документів.

Разом з тим, в рамках цієї програми Кабінет міністрів зможе укладати прямі угоди з інвесторами від імені держави про певні умови: податкові пільги чи гарантії пропускної спроможності через порти.

Параметри програми

Первісна ідея програми до пресконференції 20 травня зазнала змін. Зокрема, тепер Президент озвучив такі параметри:

  • «Інвестняню» отримує будь-який бізнес, що проінвестує в економіку України більш як 30 мільйонів доларів (у попередній версії концепції мінімальний поріг складав $100 млн)
  • Додатково, інвестори від $10 мільйонів отримають певні пільги — зокрема, з податку на прибуток

Інших деталей Президент наразі не повідомив, текст проєкту закону також поки не опублікований.

Читайте також: 👮🏼‍♀️ Рада може перейменувати День захисника України через гендерну рівність

«Інвестиційних нянь» надаватимуть не тільки новим інвесторам, але також тим, хто вже працює в Україні. Для обрахування обсягів попередніх вливань будуть використовувати певні формули та коефіцієнти.

Важливим пунктом для співпраці з великими інвесторами є можливість для них звертатись до міжнародних арбітражів для вирішення суперечок.

Також ми раніше писали??‍⚖️ Парламент ухвалив законопроєкт про підтримку бізнесу на час карантину через COVID-19, як парламент ухвалив законопроєкт про підтримку бізнесу на час карантину через COVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...