Реклама

🚇 Стала відома дата відновлення метро — коли та що зміниться в роботі

Роботу громадського транспорту відновлять вже 22 травня, а метро з 25.

Čytaty latynkoju
🚇 Стала відома дата відновлення метро — коли та що зміниться в роботі
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚇 Стала відома дата відновлення метро — коли та що зміниться в роботі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Роботу громадського транспорту відновлять вже 22 травня, а метро з 25.

Відновлення метро

Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Уряд дозволить відновити роботу метрополітену в країні вже з 25 травня. Рішення про відкриття метро ухвалюватиме місцева влада. Ініціатором запуску підземки був очільник столиці Віталій Кличко, тож київський метрополітен, швидше за все, відкриється вже з понеділка.

Плани місцевої влади Харкова та Дніпра наразі невідомі. Проте, раніше головний санлікар Віктор Ляшко казав, що три українських системи метро можуть відкритися не одночасно.

Голова Уряду зазначив, що дію карантину буде продовжено, але це буде адаптивна версія обмежень — в регіонах з великою кількістю випадків захворювання послаблення наразі не відбудеться.

Також відомо, що відновлять роботу приміського та міського наземного транспорту, дозволять проводити спортивні змагання та відкриють готелі, окрім хостелів.

За словами речниці Київського метрополітену Наталки Макогон? Подкаст «Інше інтерв’ю»: Наталка Макогон — про неймовірний світ київської підземки, карантин, та метро на Виноградар, після відновлення роботи метро працюватиме без жетонів — за новою системою. Її планували? Електронний квиток у Києві планують офіційно запустити у квітні 2020 року запустити ще з квітня.

Сплачувати за проїзд на турнікетах можна буде:

  • KyivSmartCard;
  • Карткою метро (до 31.03.2021);
  • Безконтактною банківською карткою будь-якої платіжної системи на жовтих турнікетах;
  • Мобільними застосунками Google Pay та Apple Pay;
  • Мобільним застосунком KyivSmartСard;
  • Разовим квитком з QR-кодом (паперовим або електронним).

Протягом місяця з дати відновлення роботи пасажири також зможуть використати раніше придбані жетони зеленого кольору, але нові придбати буде неможливо.

Для проходу в метро, усі пасажири пільгових категорій мають використовувати Картку киянина. Також необхідно мати оригінал відповідного посвідчення.

Тепер можна завчасно згенерувати квиток для поїздки в метро, що дозволить уникнути черг до каси. Це можна зробити у спеціальному застосунку KyivSmartCity, завантажити його можна в App Store та Google Play.

Читайте також: 🚶🏼‍♂️ «Безпечна дорога до школи»: біля навчальних закладів Києва покращать дороги

А до відновлення роботи метрополітену електронний квиток можна купити у Т-кіосках. По всьому місту розташовано понад 300 таких точок, знайти їх можна здебільшого на зупинках громадського транспорту. Ознайомитись з переліком Т-кіосків можна тут.

У наземному громадьскому транспорті оплата також  здійснюватиметься за допомогою Kyiv Smart Card, разового квитка з QR-кодом (паперового або електронного) або безконтактної банківської картки будь-якої платіжної системи. Проте, до 1 липня пасажири матимуть можливість придбати квиток безпосередньо у кондуктора в трамваї, тролейбусі чи автобусі.

Детально ознайомитись з системою електронного квитка в громадьскому транспорті столиці можна за посиланням.

Також ми аже раніше писали? У КМДА послабили карантин з 23 травня — які зміни, як у КМДА оголосили про дату послаблення карантину — які зміни.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...