Реклама

🛍️ Facebook Shops: компанія офіційно запускає e-commerce продукт — як створити онлайн-магазин у Instagram та Facebook

Функціональність буде доступною всім користувачам.
Čytaty latynkoju
🛍️ Facebook Shops: компанія офіційно запускає e-commerce продукт — як створити онлайн-магазин у Instagram та Facebook
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🛍️ Facebook Shops: компанія офіційно запускає e-commerce продукт — як створити онлайн-магазин у Instagram та Facebook
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Функціональність буде доступною всім користувачам.

Facebook Shops

Компанія Марка Цукерберга анонсувала нову функціональність, яка покликана допомогти малому бізнесу торгувати товарами онлайн. Сервіс буде доступний як у Facebook, так і в Instagram. Його розгортатимуть впродовж кількох місяців.

У соцмережі вже можна було зробити каталог товарів, але це ще не був повноцінний магазин. Тепер, аби створити магазин у Facebook, вам потрібно зайти на сторінку свого бізнесу у соцмережі та знайти вкладку Shop. Якщо ви її не бачите, можливо, для вас сервіс поки недоступний — тоді варто зачекати.

Після створення магазину та додавання туди товарів користувачі знаходитимуть його, якщо зайдуть на вашу сторінку. Також ви зможете рекламувати його в Історіях своєї сторінки або за допомогою платного просування у Facebook.

Instagram Shop

Навіть більш інтригуючою є можливість створення магазину в Instagram, яку також анонсував Марк Цукерберг у онлайн-трансляції. Instagram уже є дуже популярним майданчиком для онлайн-торгівлі, навіть за відсутності спеціальних функцій. Тепер бізнесу стане ще легше пропонувати свої товари, а користувачам — знаходити те, що їх цікавить.

Проте, створення магазину в Instagram потребує більших зусиль. Спочатку вам потрібно пройти схвалення від модераторів компанії — умови для успішного проходження перевірки вказані на спеціальній сторінці. Потім ви зможете ввімкнути можливість Покупки у налаштуваннях вашого профілю.

Підтримка та покупки через чат

Ваші покупці зможуть зв’язатися з вами та поставити питання за допомогою Facebook Messenger та Instagram Direct, а в майбутньому компанія обіцяє додати також можливість придбання товарів просто у чаті.

Live Shopping

Ще одна цікава можливість — це шоппінг просто під час онлайн-трансляції. Наприклад, запустіть онлайн-показ моделей свого одягу — і глядачі трансляції зможуть придбати їх просто під час перегляду: вони відображатимуться знизу екрану.

Оплата

У США можна оплачувати покупки просто через застосунок Facebook чи Instagram. Для України така можливість на старті функції, на жаль, не буде доступною, тож вам доведеться перенаправляти користувачів на підключений сервіс оплати.

Для тих бізнесів, що мають програми лояльності, Facebook пообіцяє подумати над тим, як власники зможуть їх додавати у свої Facebook та Instagram-магазини.

Читайте також про те, які продукти замовляли? Банани, картопля і пиво Corona: що українці замовляють додому — дослідження від Raketa українці протягом карантину.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...