Реклама

👮🏼‍♀️ Рада може перейменувати День захисника України через гендерну рівність

261 депутат проголосував за таке рішення сьогодні на засіданні парламенту.  
Čytaty latynkoju
👮🏼‍♀️ Рада може перейменувати День захисника України через гендерну рівність
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👮🏼‍♀️ Рада може перейменувати День захисника України через гендерну рівність
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
261 депутат проголосував за таке рішення сьогодні на засіданні парламенту.  

Новий День захисника України

Сьогодні, у першому читанні, Рада підтримала законопроєкт перейменування Дня захисника України, який відзначають 14 жовтня.

Ініціювала відповідний законопроєкт депутатка партії «Слуга народу» Марина Бардіна. Вона зазначає, що свято повинно вшановувати відвагу та героїзм не тільки чоловіків, а й жінок. Саме тому свято планують перейменувати на «День захисників України».

Також Марина Бардіна зазначає, що прохання перейменувати свято вона отримала від представниць Української організації правоохоронних органів.

Формулювання «захисників» було попередньо компромісним, оскільки фемінітиви все ще некомфортні для деяких колег-депутатів, незважаючи на офіційні зміни в українському правописі.

Марина Бардіна, Депутатка від партії «Слуга народу»
Читайте також: 🇺🇦 Майже 70% українців вважають себе щасливими — дослідження від КМІС

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що мова є важливим кодом, через який формується бачення суспільства про історію, культуру та традиції народу. Саме тому вживання коректних назв дозволяє адекватно відобразити роль обох статей — і жінок, і чоловіків у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

Також там повідомляється, що цей закон може сприяти гендерно-збалансованому сприйняттю ролі від обох статей на військовій службі.

Раніше Міністерство оборони України повідомляло, що всього до ЗСУ входить 27 074 жінок, 939 з яких є старшими офіцерками.

Також ми вже писали☪️ Курбан-байрам і Ураза-байрам отримають статус державних релігійних свят України, як Курбан-байрам і Ураза-байрам отримають статус державних релігійних свят України.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...