Реклама

😎 Poster дослідив, як зросла кількість відкритих закладів завдяки літнім майданчикам — збільшення на 18%

Платформа провела дослідження про те, які зміни відбулись для підприємців за останній час.
Čytaty latynkoju
😎 Poster дослідив, як зросла кількість відкритих закладів завдяки літнім майданчикам — збільшення на 18%
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 😎 Poster дослідив, як зросла кількість відкритих закладів завдяки літнім майданчикам — збільшення на 18%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Платформа провела дослідження про те, які зміни відбулись для підприємців за останній час.

Дослідження Poster

Завдяки відкриттю літніх майданчиків кількість закладів, які відновили роботу після карантину, помітно зросла. Так, за останній тиждень з 11 по 17 травня кількість відкритих кафе та ресторанів зросла відразу на 18% в порівнянні з попереднім тижнем — з 44% до 62%. Для порівняння в квітні зростання числа закладів, які відновили роботу, не перевищувало 2-3%.

Про це свідчать результати дослідження компанії по автоматизації ресторанів Poster, що публікуються в Telegram-каналі «Реве та стогне ресторатор».

Читайте також: 😲 Poster дослідив вплив карантину на заклади — зменшення прибутку ресторанів на 61% та 27% для кав’ярень

Також відбулись зміни для закладів громадського харчування. Якщо 4-10 травня середній прибуток ресторанів і кафе складав лише 35% від докарантинних продажів, минулого тижня відкриті заклади стали генерувати 47% від докризового прибутку.

Як зазначає CEO і співвласник Poster Родіон Ерошек, перший місяць карантину став найважчим для рестораторів — кожен третій заклад в цей період не зміг змінити свій формат на доставку, саме тому вони були зачинені.

Втомлені від вимушеного простою, сьогодні багато рестораторів приймають правила гри та відкривають літні майданчики. Звичайно ж, майданчики не вирішують основні проблеми громадського харчування — санітарні й транспортні обмеження та необхідність знову платити за оренду, саме тому ефективність роботи багатьох закладів досі залишається під питанням.

Родіон Ерошек, CEO і співвласник компанії по автоматизації ресторанів Poster

А ресторатор Денис Жаткін повідомляє, що у звичайний час тераса це лише додаткові 30-40% від прибутку влітку

Ми відкрили терасу пабу в Дніпрі 11 травня, ще рано робити якісь загальні висновки. Але результати перших днів такі: якщо порівнювати формат роботи «доставка» і «доставка плюс тераса», то ми спостерігаємо зріст прибутку — на 15-20%.

Денис Жаткін, Ресторатор

Дослідження базується на операційних даних близько 4000 закладів України. А уся інформація — це лише не персоналізована статистка по всій країні.

Про сам проєкт підтримки місцевих підприємців Locals ми вже писали? Locals: в Україні запустили проєкт для підтримки локальних підприємців раніше.

Купуй українське!

Карантин — непростий час, але ми хочемо, щоби для якомога більшої кількості сучасних українців він став не лише часом викликів, але й часом можливостей.

Тому ми запустили нову рубрику «Купуй українське!», у якій розповідаємо про українські малі підприємства, які продовжують працювати або запустились просто зараз, та роблять класні продукти.

Якщо ви хочете, щоб ми написали про ваше підприємство чи продукт, заповніть, будь ласка, форму.

Також ми раніше писали??‍? В Україні запустили платформу з інформацією щодо карантину та економіки в країні, як в Україні запустили платформу з інформацією щодо карантину та економіки в країні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...