Реклама

🚫 В Україні подовжили заборону на сайти «ВКонтакте» та «Одноклассники»

Сайти залишаться заблокованими на території України.
Čytaty latynkoju
🚫 В Україні подовжили заборону на сайти «ВКонтакте» та «Одноклассники»
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🚫 В Україні подовжили заборону на сайти «ВКонтакте» та «Одноклассники»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сайти залишаться заблокованими на території України.

Заборона сайтів «ВКонтакте» та «Одноклассники»

Президент своїм указом подовжив рішення Ради нацбезпеки «Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Указ про подовження заборони набуває чинності з моменту його підписання.

Вперше про заборону відповідних інтернет-ресурсів оголосили ще у травні 2017 року. До переліку компаній та сервісів, що підпадають під санкції, входили сайти від Mail.ru Group«ВКонтакте» і «Однокласники». Також була заборона на сервіси компанії «Яндекс», але її дію подовжили раніше, ще на початку минулого року.

Термін дії нових санкцій — знову три роки, тобто сайти залишаться заблокованими до 2023 року.

Разом з тим, з деяких ІТ-компаній санкції зняли. Зокрема, це «Монт УА», «Сапран Україна», «ГІСІНФО» та також 9 відділів компанії «Парус».

«Монт УА» раніше займались наданням послуг у сфері ІТ-консалтингу та продажів програмного комп’ютерного забезпечення, проте наразі сайт вже не працює.

Компанія «Сапран Україна» раніше співпрацювала з «Сапран Групп», що спеціалізувалась на впровадженні допомоги бізнесу в ІТ-сфері на платформах SAP, Qlik, PROGNOZ та своїх власних розробках. Раніше компанія вже оскаржувала рішення про санкції, проте безрезультатно. Клієнтами «Сапран Україна» були компанії «МТС-Україна», «Метінвест» та «Альфа-банк».

Читайте також: 🙅🏼‍♀️ У парламенті ініціювали законопроєкт проти дискримінації за ознакою статі в рекламі

ТОВ «ГІСІНФО» займалось геоінформаційними системами, зокрема, геодезичною інформаційною системою «Геопроєкт 5».

Група «Парус» також раніше протестувала проти санкцій щодо себе, оскільки вже з 2003 року вони працювали лише в межах країни. На час введення обмежень, на сайті була інформація, що регіональна мережа складалась з 28 представництв та майже 30 дилерських компаній. У компанії працювали більш ніж 550 співробітників, 250 з яких знаходились в Києві.

Загальна кількість завантажень програм складає понад 200 тисяч, а серед переліку клієнтів компанії можна побачити адміністрацію президента, СБУ, Мін’юст, Міноборони, МВС та інші державні установи.

Також ми раніше писали⚡️ Верховна Рада остаточно ухвалила банківський законопроєкт — одна з умов для кредиту МВФ, як Верховна Рада остаточно ухвалила банківський законопроєкт — одна з умов для кредиту МВФ.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...