Реклама

🏛 У Києві запустили проєкт на підтримку пам’яток архітектури — replace

Автори проєкту хочуть знайти нове призначення київським архітектурним пам'яткам та недобудовам.
Čytaty latynkoju
🏛 У Києві запустили проєкт на підтримку пам’яток архітектури — replace
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏛 У Києві запустили проєкт на підтримку пам’яток архітектури — replace
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Автори проєкту хочуть знайти нове призначення київським архітектурним пам'яткам та недобудовам.

replace

Ідея проєкту належить команді дизайн-агенції Hexagon Agency. Проєкт повинен допомогти мешканцям Києва переосмислити функції різних будівель міста. Також можна буде дізнатись про минуле споруд, що саме з ними відбувається сьогодні та навіть вирішити їхнє майбутнє.

На всіх історичних будівлях та пам’ятках архітектури, що зараз знаходяться в критичному стані, можна знайти спеціальний QR-код, за допомогою якого можна ознайомитись з історією споруди.

Читайте також: 🌆 Вперед у майбутнє: яким ми маємо побачити Київ у 2050?

Як працює проєкт:

  • Проскануйте QR-код на будівлі.
  • Ознайомтесь з історією та перспективами об’єкта. Як саме його можна використовувати у майбутньому, переробити на готель, коворкінг, виставковий центр або прихисток для безпритульних.
  • Далі потрібно обрати, що можна розташувати поряд зі спорудою — сквер, парк або спеціальний майданчик.
  • Наприкінці система вам покаже, які саме ініціативи щодо розвитку цієї будівлі вже є. Потім всі ідеї та їх організацію можна обговорити у відповідних бесідах в месенджерах та соцмережах.

Ми подарували неживим об’єктам людську мову, щоб зблизити їх із суспільством. Ми переконані, що публічне обговорення цих об’єктів — також внесок у розв’язання проблем. Нам цікаво зробити місто інтерактивнішим та залучити до урбаністики якомога більше людей.

Автори проєкту replace

Серед переліку будівель вже можна побачити: типографію Укррудпрому, Корпус театрального інституту, Житній ринок, «Тарілку» та Гостинний двір на Контрактовій площі. Також можна запропонувати свій варіант об’єкту на підтримку.

Раніше ми вже писали? У Києві відкриють коворкінг The Space: три поверхи та 5500 м² на Дарниці, як у Києві відкриють коворкінг The Space: три поверхи та 5500 м² на Дарниці.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...