Реклама

⚡️ Верховна Рада остаточно ухвалила банківський законопроєкт — одна з умов для кредиту МВФ

Сьогодні Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що задовільняє умови МВФ та надає фінансову підтримку країні у розмірі $10 мільярдів.
Čytaty latynkoju
⚡️ Верховна Рада остаточно ухвалила банківський законопроєкт — одна з умов для кредиту МВФ
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. ⚡️ Верховна Рада остаточно ухвалила банківський законопроєкт — одна з умов для кредиту МВФ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сьогодні Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що задовільняє умови МВФ та надає фінансову підтримку країні у розмірі $10 мільярдів.

Банківський законопроєкт

Закон №2571-д про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності став однією з найважливіших умов для підписання меморандуму з МВФ.

Також цей закон має альтернативну назву і його відомо як «антиколомойський законопроєкт».

Раніше уряд вже ухвалив⚡️ Верховна Рада ухвалила в першому читанні необхідний документ для траншу МВФ — банківський законопроєкт цей законопроєкт, проте в остаточній версії прийняли низку змін:

  • Прибрали норму про обмеження державної реєстрації. Питання може бути вирішено на рівні підзаконних нормативно-правових актів, без змін до закону.
  • Змінено процедури по призначенню судом аудиторської компанії, яка визначатиме розмір збитків.
  • Судові провадження, які розпочалися, але не отримали остаточне рішення до дня набрання чинності цим законом, вирішуються, розглядаються або переглядаються за новими правилами, передбаченими цим законом.
  • Внесли уточнюючі зміни в норму про заборону зупинення аукціонів.

Документ повинен не тільки убезпечити неплатоспроможні банки від повернення екс-акціонерам, але й запобігти розриву відносин України зі своїм основним кредитором в кризовий період.

Окрім того законопроєкт містить чіткий механізм розрахунку компенсації і підтвердження збитків. Він не дає колишнім власникам можливості визначати розмір і умови компенсації на свій розсуд або на розсуд судів.

Це один із двох законів, які потрібні для розблокування чергового траншу від МВФ. Нова програма передбачає $5.5 мільярдів запланованої допомоги та ще $4.5 мільярди на боротьбу з коронавірусом.

Також ми раніше писали⚡️ Рада прийняла антикризовий закон, що Рада прийняла антикризовий закон.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...