Реклама

🇺🇦 Купуй українське: бот для подання побічних реакцій на ліки PHARMALINK

У рубриці «Купуй українське» ми розповідаємо про українські бренди або проєкти, які варто підтримати під час карантину. Сьогодні — це бот для подання інформації про побічні реакції на ліки PHARMALINK.
Čytaty latynkoju
🇺🇦 Купуй українське: бот для подання побічних реакцій на ліки PHARMALINK
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🇺🇦 Купуй українське: бот для подання побічних реакцій на ліки PHARMALINK
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У рубриці «Купуй українське» ми розповідаємо про українські бренди або проєкти, які варто підтримати під час карантину. Сьогодні — це бот для подання інформації про побічні реакції на ліки PHARMALINK.

Як виникла ідея

Авторами ідеї створення бота PHARMALINK стали Дмитро та Артем Горілики, випускники Львівського національного медичного університету, які давно працюють у фармацевтичній галузі.

Міністерство охорони здоров’я отримує близько 25 тисяч повідомлень про побічні реакції на ліки у рік. 99% повідомлень надходять від лікарів, тобто інші медичні спеціалісти майже взагалі не подають таку інформацію.

PHARMALINK

У процесі опитування виявили, що навіть половина з опитуваних лікарів жодного разу не подавала такої інформації, хоча побічні реакції на ліки трапляються регулярно. Серед причин — складність форми, яку треба заповняти, бо це забирає багато часу.

Під час карантину ми зрозуміли, що навантаження на лікарів тільки зростатиме, тому необхідно діяти, щоб система фармаконагляду не залишилась без інформації про безпеку ліків. Саме тому створили інструмент, який дозволяє споживачам, фармацевтам, лікарям подати інформацію всього лише за дві хвилини

Дмитро та Артем Горілики

Як працює бот

PHARMALINK отримує інформацію про побічну реакцію на ліки через telegram-бота, експерт з фармаконагляду її оцінює та аналізує. Після цього дані передаються у Державний Експертний Центр МОЗ України та виробнику ліків, а ви будете проінформовані про те, що дані успішно надіслано.
Процес подання інформації створено з дотриманням міжнародних вимог щодо подачі побічних реакцій ICH E2B та українського законодавства.

PHARMALINK

Купуй українське!

Карантин — непростий час, але ми хочемо, щоби для якомога більшої кількості сучасних українців він став не лише часом викликів, але й часом можливостей.

Тому ми запустили нову рубрику «Купуй українське!», у якій розповідаємо про українські малі підприємства, які продовжують працювати або запустились просто зараз, та роблять класні продукти.

Якщо ви хочете, щоб ми написали про ваше підприємство чи продукт, заповніть, будь ласка, форму.

Як це впливає на безпеку лікарських засобів

В Україні працює система фармаконагляду, тому кожне повідомлення про побічні реакції або їхню неефективність оцінюється експертами. Фармацевтичні компанії законодавчо зобов’язані реагувати на такі випадки, проводити розслідування чи навіть змінювати інструкції медичного застосування, технологію, склад тощо.

Бот PHARMALINK доступний за посиланням.

PHARMALINK

Раніше у рамках рубрики «Купуй українське» ми розповіли вам про десять крутих бізнесів. Якщо пропустили, ось вони:

➡️ Дерев’яні лампи?? Купуй українське: дерев’яні лампи FLAMPIC FLAMPIC

➡️ Меблі з деревини?? Купуй українське: меблі з деревини та металу Lepuf та металу Lepuf

➡️ Авторські світильники?? Купуй українське: авторські світильники «АРТБУЗ» «АРТБУЗ»

➡️ Дерев’яні іграшки lislis toys?? Купуй українське: дерев’яні іграшки lislis toys

➡️ Книга про вирішення бізнес-завдань через медіа?? Купуй українське: книга про вирішення бізнес-завдань через медіа у часи COVID-19 у часи COVID-19

➡️ Чай від львівської «Майстерні мрії»?? Купуй українське: чай від центру «Майстерня мрії»

➡️ Книги про урбаністику?? Купуй українське: книги від CANactions видавництва CANactions

➡️ Вироби зі шкіри та глини?? Купуй українське: вироби зі шкіри та глини від Muha Handmade від Muha Handmade

➡️ Меблі у голландському стилі?? Купуй українське: меблі WOODWERK у голландському стилі WOODWERK

➡️ Одяг та текстиль з конопель?? Купуй українське: одяг та текстиль з конопель DevoHome DevoHome

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...