Реклама

📱 Мінцифра презентувала автоцивілку в застосунку «Дія»

Тепер «Держава у смартфоні» має більший перелік доступних документів.
Čytaty latynkoju
📱 Мінцифра презентувала автоцивілку в застосунку «Дія»
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Мінцифра презентувала автоцивілку в застосунку «Дія»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тепер «Держава у смартфоні» має більший перелік доступних документів.

Автоцивілка в застосунку «Дія»

Відтепер водії мають повний комплекс необхідних документів у застосунку, про це повідомило Мінцифра у своєму Telegram-каналі.

Як це працює?

Мобільний застосунок робить запит за номером авто в систему МТСБУ (Моторно-транспортне страхове бюро України) щодо наявності страховки.

Якщо у вас чинний страховий поліс, в меню техпаспорта у Дії ви побачите рожевий рухомий рядок «страховий поліс дійсний». Якщо у вас його немає, то жовту — «страховий поліс не дійсний».

Читайте також: 📱 Масштабне оновлення платформи «Дія»: електронні паспорти для всіх, реєстрація ФОП та інше

Автоцивілка буде доступною лише для власників авто. Також її можна перевірити з будь-якого смартфону, де є застосунок «Дія». За допомогою QR-коду ви можете звірити документ з даними в реєстрі. Страховий поліс буде доступний тільки власникам авто.

Шоби скористатися цією функцією, необхідно оновитись до останньої версії застосунку — 1.7.2.

Завантажити програму можна в App Store та Google Play. У застосунка також є окремий сайт.

Також повідомили, що архітектура застосунку побудована так, що на серверній частині взагалі не здійснюється зберігання персональних даних користувачів. А програма відображає їх, здійснюючи лише разовий запит, а уся інформація передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах — використовується подвійне шифрування.

Дізнатись більше про юридичну силу автоцивілки в застосунку можна в Постанові КМУ № 956, котре знаходиться за поисланням.

Раніше ми вже писали??‍? Мінцифра запустила сайт державної IT-компанії «Дія» — вакансії та інсайди розробки, як Мінцифра запустила сайт державної IT-компанії «Дія» — вакансії та інсайди розробки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...