Реклама

🐺 Netflix виклав відео з поясненнями про всіх монстрів першого сезону серіалу «Відьмак»

Кікімори, сільвани, стриґи та інші.
Čytaty latynkoju
🐺 Netflix виклав відео з поясненнями про всіх монстрів першого сезону серіалу «Відьмак»
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🐺 Netflix виклав відео з поясненнями про всіх монстрів першого сезону серіалу «Відьмак»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кікімори, сільвани, стриґи та інші.

Монстри «Відьмака» від Netflix

У відео автори серіалу розповідають про монстрів та різноманітних створінь серіалу «Відьмак». Усі потвори та їхній зовнішній вигляд базуються на міфології слов’янських народів.

Згідно з інформацією відео, кікімори можуть бути лише жіночої статі, оскільки вони з’являлись лише від жінок, що померли під час пологів. Також відомо, що зазвичай вони мешкали у болотах, куди заманювали інших людей, звідки вони вже не поверталися.

Кікмора

Читайте також: 🐺 Netflix анонсував новий акторський склад другого сезону «Відьмака»: хто зіграє Ламберта та Ескеля

Майже кожна міфологія має гібрид людини з якимось певним видом тварини. У серіалі так можна побачити сільвана. Перші згадки про сільвана з’явились ще в 16 столітті в центральній Європі.

За міфологією, була одна дуже багата жінка, яку прокляли. Тому її народжена дитина перетворилася на сільвана. Сільвани схожі на певне поєднання людини зі свинею, проте в серіалі можна побачити поєднання людини з цапом, що нагадує фавна, котрі відомі ще з давньоримських міфів.

Стрига — це інший дуже важливий персонаж та елемент всесвіту «Відьмака». Стриги чимось нагадують вампірів, оскільки вони також потребують крові для життя. Проте, на відміну від них вони не мають такого людяного вигляду і є більш дикими.

У серіалі є окремий епізод присвячений боротьбі головного героя відьмака Ґеральта та Стриги.

Стриґа

Ознайомитись з повним переліком монстрів та їх історією можна у відео від Netflix. Автори також зазначають, що якщо відео сподобається глядачам, то вони зроблять продовження та нададуть більше деталей про всесвіт «Відьмака».

Про що «Відьмак»

Анджей Сапковський створив цикл «Відьмак» у 1986 році. Дія відбувається в уявному світі, що нагадує середньовічну Європу, де, крім людей, існують інші раси, як-то ельфи чи краснолюди, а також страшні чудовиська і магія. У циклі розповідається про пригоди відьмака, мисливця на монстрів, Ґеральта — одного з останніх представників цього ордену, який намагається не втручатися в політичні конфлікти. Врешті, у намаганнях захистити Цірі, він також опиняється втягнутим у велике протистояння північних держав великій південній імперії.

Серія містить численні посилання на нашу реальність та проблеми, що з ними стикається сучасне суспільство: расизмом, гомофобією, корупцією, бюрократією тощо, а також чорним гумором і сатирою. Враховуючи, що автор надихався в роботі середньовічною та сучасною Польщею, що є близькою до нас країною, книги заслужили любов українських поціновувачів фентезі.

Загалом, перший сезон отримав різні відгуки. Дехто сварив його за нелінійність та неможливість зрозуміти сюжет без попереднього прочитання або проходження гри. Netflix навіть довелося опублікувати інфографіку з поясненнями таймлайну? Netflix пояснив таймлайн першого сезону серіалу «Відьмак»: інфографіка першого сезону серіалу.

Коли вийде другий сезон — наразі невідомо. Очікується, що він буде вже наступного року.

Слухайте також україномовний кавер? Слухайте україномовний кавер на відому пісню зі серіалу «Відьмак» на відому пісню зі серіалу «Відьмак».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...