Реклама

🧐 Вийшло оновлення застосунку Lens — перенесення письмового тексту в комп’ютер

У оновленні додали цілий перелік нових функцій.
Čytaty latynkoju
🧐 Вийшло оновлення застосунку Lens — перенесення письмового тексту в комп’ютер
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧐 Вийшло оновлення застосунку Lens — перенесення письмового тексту в комп’ютер
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У оновленні додали цілий перелік нових функцій.

Lens від Google

Компанія оголосила, що тепер з оновленням застосунку ви можете скопіювати та перенести рукописні нотатки з телефону на комп’ютер за допомогою вашої камери. Для того, щоб скористуватись цією функцією, вам потрібно просто навести об’єктив вашого телефону на текст, а потім система перенесе необхідні дописи до документа.

Перенесення тексту працює лише на останніх версіях застосунку Lens для Android та iOS (скористуватись програмою можна у самому браузері за допомогою спеціальної іконки).

Вигляд іконок функції для Android та iOS

Також вам треба оновити браузер Google Chrome. І в застосунку, і в браузері вам необхідно зайти у ваш обліковий запис Google, і тоді все буде працювати.

Приклад роботи застосунку

Читайте також: 🤖 Google використовує штучний інтелект для діагностики хвороб — перші позитивні тести

Проте, для того щоб повноцінно користуватись програмою, треба мати більш-менш розбірливий почерк. Також застосунок не має підтримки української мови, але розробники обіцяють збільшити перелік доступних мов найближчим часом. Наразі Lens розпізнає англійську, іспанську, португальську, гінді та інші мови.

Але розробники не зупинились лише на цій функції в оновленні.

Переклад та читання тексту

У Google повідомляють, що лише за останні кілька місяців пошукові запити на вивчення мови збільшились більш ніж у два рази. Саме тому компанія вирішила додати нову функцію для вивчення мов. Тепер можна просто наводити камеру вашого смартфону на текст, обрати мову і програма озвучить переклад.

Також застосунок може просто озвучувати оригінальний текст, що дозволяє зрозуміти ті чи інші особливості вимови слів, проте це працює лише на Android, а для iOS ця можливість з’явиться у найближчому майбутньому. Наразі застосунок підтримує цю функцію для більш ніж 100 мов.

Пошук в інтернеті через текст

Якщо під час читання газети або книги ви знайшли якийсь незрозумілий термін, то за допомогою застосунку ви можете знайти пояснення. Для цього треба просто навести об’єктив на незрозумілу річ чи фразу і програма знайде відповідь, що це таке.

Приклад пошуку

Також раніше ми писали? Google запровадив підтримку шрифту Брайля для Android, як Google запровадив підтримку шрифту Брайля для Android.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...