Реклама

😲 Poster дослідив вплив карантину на заклади — зменшення прибутку ресторанів на 61% та 27% для кав’ярень

Платформа провела дослідження про те, які зміни відбулись для підприємців за останній час.
Čytaty latynkoju
😲 Poster дослідив вплив карантину на заклади — зменшення прибутку ресторанів на 61% та 27% для кав’ярень
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 😲 Poster дослідив вплив карантину на заклади — зменшення прибутку ресторанів на 61% та 27% для кав’ярень
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Платформа провела дослідження про те, які зміни відбулись для підприємців за останній час.

Дослідження від Poster

За чотири тижні карантину зменшення прибутку ресторанів сегменту fine-dining склало в середньому 61%, у барів — 58% в порівнянні з чотирма тижнями до карантину. Бургерні та кафе втратили приблизно 50% прибутку. Кав’ярні, яким зараз дозволено працювати на винос, в середньому втрачають 27% від докарантинних продажів. Найменше вплив карантину відчули заклади, які до пандемії працювали тільки на доставку, — всього на 13%.

Про це свідчать результати дослідження компанії по автоматизації ресторанів Poster, опубліковані в Telegram-каналі «Реве та стогне ресторатор». Дослідження базуються на неперсоналізованих даних про продажі 4000 закладів громадського харчування України.

Сьогодні в Україні не працює 66% закладів громадського харчування: вони повністю або тимчасово зупинили свою діяльність в зв’язку з карантинними заходами. У решти закладів прибуток до карантину в середньому складав на 50% більше, ніж у закритих. Тобто, ті ресторатори, які більше заробляли, змогли екстрено мобілізувати всі ресурси і продовжити роботу.

Читайте також: 🍓 Секс у рекламі: Nebo ideas agency про це і свій перший раз

Вже на другому тижні карантину 23-29 березня прибутки закладів громадського харчування впали до 22% від докарантинних показників. Незначне зростання відзначилось на тижні 6-12 квітня — до 25%. Такі цифри тримаються й досі. Зростання відкриття закладів може бути пов’язано з тим, що, втомившись від невизначеності, частина закладів адаптується до нової реальності і відновлює роботу на доставку або на винос.

Тільки на системі автоматизації Poster в квітні в Україні відкрилося 100 нових закладів (в порівнянні зі стандартними 300-350) і всі на доставку. Проте останні три тижні споживчий попит стоїть на місці на позначці чверті від стандартного.

Схоже, зараз у нас «стабільність»: ситуація на ресторанному ринку як і раніше дуже погана, але цифри досягли певної рівноваги і за останні кілька тижнів хоча б не падають.

Родіон Ерошек, Співзасновник та CEO компанії по автоматизації закладів Poster

Про сам проєкт підтримки місцевих підприємців Locals ми вже писали? Locals: в Україні запустили проєкт для підтримки локальних підприємців раніше.

Купуй українське!

Карантин — непростий час, але ми хочемо, щоби для якомога більшої кількості сучасних українців він став не лише часом викликів, але й часом можливостей.

Тому ми запустили нову рубрику «Купуй українське!», у якій розповідаємо про українські малі підприємства, які продовжують працювати або запустились просто зараз, та роблять класні продукти.

Якщо ви хочете, щоб ми написали про ваше підприємство чи продукт, заповніть, будь ласка, форму.

Також ми раніше писали??‍? В Україні запустили платформу з інформацією щодо карантину та економіки в країні, як в Україні запустили платформу з інформацією щодо карантину та економіки в країні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...