Реклама

👨🏼‍🚀 «Це назавжди може змінити принципи дослідження космосу»: вчені успішно протестували новий вид ракетних двигунів

Раніше вже проводились схожі дослідження, але перші позитивні результати з'явились тільки зараз.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍🚀 «Це назавжди може змінити принципи дослідження космосу»: вчені успішно протестували новий вид ракетних двигунів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨🏼‍🚀 «Це назавжди може змінити принципи дослідження космосу»: вчені успішно протестували новий вид ракетних двигунів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Раніше вже проводились схожі дослідження, але перші позитивні результати з'явились тільки зараз.

Дослідження космосу 

Вчені випробували новий вид ракетних двигунів, що працюють завдяки енергії «вибухових хвиль». Як зазначають самі розробники, такі ракетні двигуни можуть зробити ракети для дослідження космосу значно легшими та екологічнішими. Про це повідомляє видання Techxplore.

Для роботи двигунів вчені використовують водень та кисень — при поєднанні цих елементів відбувається детонація, що надає необхідну енергію для ракети. Під час перших досліджень детонація дала настільки сильні вибухові хвилі, що двигуни могли працювати в 5 разів швидше за швидкість звуку.

Науковці отримали перші позитивні результати з тесту нової технології, а як доказ вони навіть мають відео з успішною роботою двигунів.

Як зазначають самі розробники, цей тип ракетних двигунів використовує значно менше палива та надають більше енергії, ніж двигуни, що використовують зараз.

Окрім того ракети з такими двигунами стануть значно легшими та дешевшими для розробки.

Результати цих досліджень вже мають позитивні наслідки для міжнародної дослідницької спільноти. Кілька проєктів зараз переглядають заміну старих двигунів на наші. Ми дуже пишаємось, що наша технологія може назавжди змінити принципи дослідження космосу

Вільям Харгус, Керівник програми розробників

Також нещодавно у NASA оголосили про співпрацю з приватними компаніями про дослідження космосу — SpaceX, Blue Origin та Dynetics.

NASA і приватні компанії

Як повідомляється на сайті NASA, компанії виграли контракт на розробку технологій для дослідження Місяцю, а саме — спеціальних посадкових апаратів.

Компанія Ілона Маска SpaceX отримає від агенції $135 мільйонів на розробку корабля Starship, що буде перевозити людей від місячної орбіти до поверхні супутника.

Читайте також: 👽 Пентагон офіційно опублікував відео з НЛО. Ні, це не жарт

Blue Origin, компанія заснована Джефом Безосом, отримає $579 мільйонів. У NASA планують використовувати посадковий модуль компанії для спуску екіпажу на поверхню Місяця.

Ще $253 мільйони отримала компанія Dynetics — частина корпорації Sierra Nevada, що збирається побудувати багаторазовий посадковий апарат. Він буде складатися з двох ступенів і працювати в поєднанні з ракетою Vulcan.

Через 10 місяців NASA вирішить, яка компанія отримала найбільші успіхи, та обере з ким саме буде співпрацювати в подальшому майбутньому.

Також ми ранше писали? NASA оголосила свій план, як доставити частину Марсу до Землі, як NASA оголосила свій план, як доставити частину Марсу до Землі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...