Реклама

🍓 Секс у рекламі: Nebo ideas agency про це і свій перший раз

Секс, с.е.к.с, Sex, sEx, seX. Як не пиши, а факт залишається фактом: секс давно став невід'ємною частиною нашого життя. Реклама — не виняток, адже незважаючи на обмеження, цю тему форсять дуже часто. Чому? Бо, як показує практика, секс продає. Давайте розберемося, як.
Čytaty latynkoju
Dainis Graveris
🍓 Секс у рекламі: Nebo ideas agency про це і свій перший раз
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🍓 Секс у рекламі: Nebo ideas agency про це і свій перший раз
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Секс, с.е.к.с, Sex, sEx, seX. Як не пиши, а факт залишається фактом: секс давно став невід'ємною частиною нашого життя. Реклама — не виняток, адже незважаючи на обмеження, цю тему форсять дуже часто. Чому? Бо, як показує практика, секс продає. Давайте розберемося, як.

Робити це якісно і, головне, не вульгарно — справжнє мистецтво. Про все по порядку, а розпочнемо, звичайно, з прелюдій. Куди ж без них?

Прелюдії

Еротично? А це, між іншим, перша в світі реклама з сексуальним підтекстом, яку 1885 року зробив власник компанії W. Duke & Sons, що виготовляла мило для обличчя. Не відомо, допоміг цей постер продати більше товару чи ні, але увагу на себе він однозначно звернув. До того ж розпочав новий напрямок руху реклами, який і досі створює навколо себе чимало галасу.

Наш перший раз

Ми драйвимо маркетинговий ринок з 2005 року і розширюємо горизонти креативу, але перший раз у нас відбувся нещодавно разом з брендом еротичної білизни baed stories.

Щоб спровокувати діалог на тему сексу, ми запустили соціальний рух #нестыдноза. Проєкт супроводжував флешмоб, у якому могла взяти участь кожна українка, а може, й українець. Рекламна кампанія підштовхнула аудиторію до одкровень, флешмоб поширився не лише на території України, а й поза її межами. Сміливий соціальний рух підвищив упізнаваність бренду, а розкутість українок викликала збільшення продажів.

Як результат, вийшов перший флешмоб на тему сексу в Україні, який охопив понад 1 мільйон людей, а кількість унікальних відвідувачів сайту зросла на 302%.

Невдалий досвід

Бувають поцілунки, які ні до чого не призводять. І бувають реклами, які нічим не допомагають. У наведеній нижче добірці без зайвих слів прослідковується тенденція: невдачі трапляються як у сексі, так і в сексуальній рекламі.

Ми вважаємо, що в цьому жанрі головне пам‘ятати про баланс «сексуальність/вульгарність». Ці борди — наочний приклад того, як вульгарність взяла гору. Ніхто не звертає уваги на те, що саме рекламується, — усі бачать лише роздягнену жінку і гру слів, а фантазії залишається домалювати сюжет. Але ми дуже сумніваємося, що бодай одне із цих зображень підвищило продажі. А який тоді сенс у рекламі, яка не виконує свою головну функцію? Питання риторичне.

Ох, усе пройшло просто чудово

Чоловічі журнали — це окрема історія. На їхніх сторінках завжди переважав чоловічий погляд на світ, бо інакше їх ніхто б не купував. І, здавалося б, ось тут можна створити рай вульгарності, але ні. Ось вам приклад.

Бельгійський чоловічий журнал Ché демонструє зовсім протилежне і доводить, що принти можуть бути красивими, естетичними і, головне, — с-е-к-с-у-а-л-ь-н-и-м-и. Радимо маркетологам брати цей глянець як референс.

Створити сексуальну відеорекламу — завдання не з простих. Але яким же красивим може бути результат.

Пропонуємо згадати минуле і передивитися рекламу Pepsi за участю Сінді Кроуфорд. Зверніть увагу: знову ніякої вульгарності, а лише красива дівчина, яка їздить на красивому автомобілі й тримає в руках красиву баночку Pepsi. «It’s beautiful», — каже хлопчик у кінці ролику, і ми з ним абсолютно згодні.

Pirelli як лакмусовий папірець

Порівняймо фотографії моделей на легендарних календарях компанії Pirelli.

Це календар 1986 року.

А це — 2019 року.

Хтось може сказати, що раніше було краще. Але слід пам’ятати: час іде — усе змінюється. Сьогодні в тренді не роздягнена жінка, а самодостатня й впевнена в собі, яка знає, чого вона хоче і готова розповісти про це всьому світу. А якщо вона захоче, то зможе роздягнутися. І тільки вона вирішує, робити це їй чи ні.

Секс у рекламі — це про адекватність

Ми повинні адекватно сприймати природу людини, її бажання та прагнення. Більше немає місця гендерному булінгу, але завжди є місце коханню.

Реклама стає сексуально чесною, показуючи істинну красу, якої не треба соромитися. Філософія проста: любіть себе такими, які ви є.

Про це в рекламі говорять і бренди одягу, зокрема H&M. У ролику компанії шведський режисер Густав Йохансон прославляє різноманітність жіночої краси, що ламає стереотипи.

Не стоїть осторонь й DIESEL. До речі, цей ролик було знято у Києві, і він отримав три Канські леви: один – за режисуру, другий – за операторську роботу, третій – за продакшн-дизайн.

І ще один меседж: не забувайте поважати ближнього за його вибір.

Висновки: реклама любить секс, а секс любить рекламу! Вони завжди йтимуть пліч-о-пліч, головне, щоб кожен споживач отримував задоволення. А маркетологам слід пам‘ятати, що впасти у прірву вульгарності легко, а от вибиратися з неї — ні. Тож і в сексі, і в сексуальній рекламі — safety first.

Раніше ми також писали про секс-просвіту: 5 серіалів на Netflix, що підвищать сексуальну обізнаність❤️ Секс-просвіта: 5 серіалів на Netflix, що підвищать сексуальну обізнаність та покращать стосунки

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...