Реклама

🤖 Google використовує штучний інтелект для діагностики хвороб — перші позитивні тести

Наразі систему запустили в Таїланді.
Čytaty latynkoju
🤖 Google використовує штучний інтелект для діагностики хвороб — перші позитивні тести
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Google використовує штучний інтелект для діагностики хвороб — перші позитивні тести
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі систему запустили в Таїланді.

Штучний інтелект від Google

Компанія Google вперше випробувала свій штучний інтелект, створений для діагностики захворювань, в реальних умовах в лікарнях Таїланду. У підрозділі корпорації Google Health повідомили, що система показала відмінні результати в ході експериментів.

Міністерство охорони здоров’я Таїланду планує перевірити 60% людей, що страждають на діабет. Але на понад 4,5 мільйони пацієнтів є лише 200 фахівців, що здатні поставити діагноз і клініки не в змозі виконати такий план.

Саме тому в компанії Google вирішили допомогти лікарням та оснастили 11 клінік системою діагностики зі штучним інтелектом.

Принцип роботи механізму

Наразі процес діагностування діабету в Таїланді може зайняти тижні. А з новими технологіями це можливо реалізувати за 10 хвилин, проте це дає результат лише на 90%.

Читайте також: 👨🏼‍🏫 Архітектори розпочали друкувати медичні прилади на 3D-принтері через спалах вірусу COVID-19

Завдяки механізму діагностики лікарі роблять високоякісні світлини очей пацієнтів, потім система аналізує їх та показує можливий шанс хвороби. Однак, оскільки медсестри фотографують десятки пацієнтів на годину і часто роблять знімки в умовах поганого освітлення, механізм може дати неточний результат.

Також для роботи штучного інтелекту необхідно мати гарне з’єднання з інтернетом, оскільки система завантажує всі фото до хмарного сервісу, котрий обробляє фото.

Зараз команда Google намагається поліпшити процес діагностики. Зокрема, фахівці намагаються переналаштувати модель для кращої обробки недосконалих зображень.

Раніше ми вже писали? Bosch розробила експрес-тест на COVID-19, як Bosch розробила експрес-тест на COVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...