Реклама

📈 UVCA провели дослідження про інвестиції в українські стартапи за 2019 рік

Асоціація провела огляд українського венчурного та приватного капіталу за минулий рік.
Čytaty latynkoju
📈 UVCA провели дослідження про інвестиції в українські стартапи за 2019 рік
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 📈 UVCA провели дослідження про інвестиції в українські стартапи за 2019 рік
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Асоціація провела огляд українського венчурного та приватного капіталу за минулий рік.

Дослідження про стартапи від UVCA

Українська асоціація венчурного та приватного капіталу (UVCA) і компанія «Делойт» представили результати щорічного огляду ринку українських стартапів.

Як повідомляють в асоціації, протягом останніх років можна спостерігати стабільне зростання українського інвестиційного ринку.

Одним з визначних моментів ринку України стало збільшення рекордної позначки інвестицій до $1,5 мільярдів за минулий рік. Також загальний обсяг венчурних інвестицій в українські ІТ-компанії за 2019 досяг $510 мільйона, що в півтора раза перевищує максимум 2018 року.

Загальна статистика за 2019 рік

Кількість угод у 2019 році була майже такою ж, як і у 2018 році: 111 угод у порівнянні зі 115 у 2018 році. А об’єм М&А операцій (злиття та поглинання) збільшився у 18 разів. 15 угод M&A склали $460 мільйона, тоді як у 2018 році було 7 угод на суму $25,2 мільйона.

Мапа стартапів України

Зростання обсягу інвестицій бізнес-ангелів у 7 разів у 2019 році дало прибуток у $6.1 мільйона порівняно з $0.9 мільйона у 2018 році.

CEO UVCA Ольга Афанасьєва, також повідомила про гендерні особливості стартапів.

Також минулий рік відзначився 29 виходами для українських інвесторів, при чому середній чек угоди зріс на 78% і склав $5,7 мільйонів. Компанії, що розробляють програмне забезпечення, стали лідерами за кількістю угод та їх об’ємом, посунувши онлайновий сервіс на друге місце. Об’єм угод ТОП-10 виріс майже удвічі та склав $456 мільйонів, а 90% залучених інвестицій були капіталом зі США.

Інвестиції за секторами

Як повідомив лідер компанії «Делойт» в Україні Володимир Юмашев, Україна з кожним роком посилює свої позиції на міжнародній ІТ-арені, збільшуючи об’єм інвестицій, залучених по всьому світу, і стаючи домівкою для юнікорнів та R&D хабом для іноземних компаній.

ТОП-10 угод 2019 року

Інвестиції у зростання (growth):

Раунд A:

  • Allset, $5 млн
  • Unstoppable Domains, $4 млн
  • MyCredit, $3 млн
  • AllRight, $1,5 млн

Посівні інвестиції:

  • PromoRepublic, $2,3 млн
  • RetargetApp, $1,5 млн

Також раніше ми писали?️ Підкорити північ: 5 порад для IT-компаній, які хочуть вийти на норвезький ринок 5 порад для IT-компаній, які хочуть вийти на норвезький ринок — Підкорити північ.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...