Реклама

⚙️ У NASA за 37 днів створили прототип дешевого апарату ШВЛ

Агенція представила свій концепт апарату штучної вентиляції легенів.
Čytaty latynkoju
⚙️ У NASA за 37 днів створили прототип дешевого апарату ШВЛ
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⚙️ У NASA за 37 днів створили прототип дешевого апарату ШВЛ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Агенція представила свій концепт апарату штучної вентиляції легенів.

Апарат від NASA

Інженери NASA за місяць розробили прототип апарату ШВЛ, для виробництва якого необхідно менше деталей, ніж для звичайного і який коштуватиме дешевше. Масове виробництво таких апаратів допоможе запобігти брак медичного обладнання на тлі поширення інфекції COVID-19, сподіваються в агентстві.

Інженери Лабораторії реактивного руху NASA розробили новий пристрій всього за 37 днів. Апарат вже пройшов тестування в медичному комплексі Маунт-Синай в Нью-Йорку та отримає дозвіл на використання від Управління з контролю за якістю харчових продуктів і лікарських препаратів США.

Як зазначає Business Insider, через спалах вірусу COVID-19, пристрій може отримати дозвіл в екстреному порядку вже до вихідних.

Команда розробників NASA

Науковці назвали створений ними апарат VITAL (Ventilator Intervention Technology Accessible Locally). Для збірки апарату NASA досить однієї сьомої від кількості деталей, необхідних для звичайного апарату ШВЛ. Це може пришвидшити масове виробництво апаратів.

Апарат VITAL

Керівництво агентства також заявило, що буде поширювати безкоштовну ліцензію на виробництво апаратів, щоб лікарні могли швидше їх отримати. У NASA сподіваються, що підприємства зможуть швидше збирати VITAL, не відволікаючись від виробництва звичайних апаратів ШВЛ.

Точна вартість апаратів ШВЛ, які будуть збиратися за прототипом NASA, — наразі невідома. Проте у NASA зазначають, що за підрахунками інженерів, ціна може складати від $2 тисяч до $3 тисяч. Придбати такий самий апарат від інших компаній можна за $16 тисяч.

Також раніше ми писали??‍? Архітектори розпочали друкувати медичні прилади на 3D-принтері через спалах вірусу COVID-19, як архітектори розпочали друкувати медичні прилади на 3D-принтері через спалах вірусу COVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...