Реклама

Італійське взуття — чому воно таке популярне?

Основні «двигуни» сучасної Італії — туризм, смачна їжа і, звичайно, мода. Адже вона заслужено вважається однією з основних законодавиць стилю та краси у світі. Справжні шопоголіки називають Італію своєю Меккою для оновлення гардеробу. Не дарма, що багато людей приїжджають сюди не тільки подивитися на цікаві місця, а й зазирнути до кількох бутиків.
Čytaty latynkoju
Італійське взуття — чому воно таке популярне?
  1. Головна
  2. Новини
  3. Італійське взуття — чому воно таке популярне?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Основні «двигуни» сучасної Італії — туризм, смачна їжа і, звичайно, мода. Адже вона заслужено вважається однією з основних законодавиць стилю та краси у світі. Справжні шопоголіки називають Італію своєю Меккою для оновлення гардеробу. Не дарма, що багато людей приїжджають сюди не тільки подивитися на цікаві місця, а й зазирнути до кількох бутиків.

І недарма ця країна за своєю формою нагадує чобіток. Здається, цей природний фактор виник не просто так та визначив долю держави. Вона стала справжнім місцем сили для дизайнерів. І здається, сама атмосфера, культура і повітря Італії надихають на створення чогось незвичайного. Зокрема, модної пари стильних туфель.

Цього разу ми більш детально зупинимося на італійському взутті. З чого все починалося? Які бренди стали кращими у цьому сегменті? Де і за скільки можна купити пару взуття з Італії?

Мода — гордість Італії через століття

І це не просто гучна заява. Перш за все, саме з Італії ви можете привезти таку пару взуття, яку не зустрінете ні в кого. Наступний важливий аспект — це якість виробів, з якою складно зрівнятися. І нарешті варто сказати про різноманітність брендів. У фірмових бутиках співіснують елітні

Ще починаючи зі Стародавнього Риму, вона активно розвивала взуттєве ремесло. Щоправда, у ті далекі часи, взуття могли собі дозволити далеко не всі. В основному, тоді носили сандалі, які фіксувалися на нозі ремінцями. Цікаво, що кількість ремінців прямо вказувала на статус людини. Також були закриті туфлі зі шнуруванням або бантом у передній частині. Дівчата носили найчастіше білі пари, тоді як чоловіки чорні. За часів Середньовіччя, італійське взуття відрізнялося тим, що була дуже багато прикрашене. Коштовне каміння та метали, хутро і неймовірні тканини були тоді на піку популярності.

Мілан — оселя моди Італії

Мілан є не тільки одним з найбільших міст, а й центром модного життя Італії. Саме тут починали свій шлях багато відомих на сьогодні бренди. Це місто є місцем проведення багатьох важливих фешн-подій. Також у Мілані є особливий «квартал моди». Це унікальне місце, з неймовірною концентрацією краси Мандзоні, які добре відомі в усьому світі. Колись це був торговий квартал з продовольчими товарами. І якщо раніше тут можна було купити оливкову олію, м’ясо і книги, то зараз дорогі туфлі Dolce & Gabbana або босоніжки Patrizia Pepe. Починаючи з 70-х років, на цих вуличках з’являються перші модні бутики. І вже наприкінці 20 століття їхня кількість значно зросла.

Цікаво, що навіть існує приказка — мода з’являється на світ в Мілані, дорослішає в Парижі, отримує овації у Нью-Йорку. Але з часом знову повертається в рідний Мілан, щоб випустити щось нове.

Секрети італійських модниць: які пари вони люблять?

Для справжніх італійок взуття вважається справжньою пристрастю. На ній вони ніколи не будуть економити. Їхній взуттєвий гардероб відрізняється різноманітністю на всі випадки життя і нараховує кілька десятків пар. Італійки віддають перевагу ненав’язливим, але якісним моделям. Вони впевнені — краще витратитися один раз і відчувати максимум комфорту з гарною парою кілька сезонів.

Більш молоді дівчата можуть не сильно турбуватися щодо популярності бренду взуття. Але для зрілої дами з Італії важливо, взуття якого дизайнера буде на ній. При цьому вони не намагаються виглядати пафосно і по-чудернацьки. Італійки роблять ставку на органічну індивідуальність, без зайвих деталей. На вибір взуття вони можуть витратити кілька годин. Будь-який дискомфорт змусить їх сказати навіть наймоднішій парі однозначне «ні».

На вулицях рідко можна зустріти італійок на високих підборах. Їх вони надягають тільки на урочисті випадки, побачення, весілля. У повсякденному житті жінки Італії віддають перевагу практичному і зручному взуттю. Адже щоб встигнути по всіх справах протягом насичених буднів, краще залишатися на низькому ходу.

Юні італійки люблять черевики грубого пошиття або ж кеди. При чому носять вони їх на голі ноги і поєднують з будь-яким одягом. Безумовно, для офісної роботи і ділових зустрічей, вони виберуть пару суворих оксфордів або лаконічні мокасини.

Топ-5 дизайнерів італійського взуття

1. Сальваторе Феррагамо

Ми не дарма помістили його на першу сходинку. Адже саме з нього починається сучасна італійська мода. Його можна назвати справжнім «батьком» стилю Італії, на який сьогодні дорівнює весь світ. Крім того, за ним закріплено авторство багатьох розробок, зокрема моделі на танкетці і металевій шпильці. У важкий повоєнний час він виготовляв взуття буквально з нічого. Сальваторе Феррагамо створював пари для відомих особистостей своєї епохи. Сьогодні його однойменний бренд активно просувають його спадкоємці.

2. Серджіо Россі

Серджіо Россі був сином шевця з невеликого італійського містечка Сан-Мауро-Пасколи. Тому йому було зумовлено зв’язати своє життя з цим ремеслом. У 60-х роках він здобув освіту в Мілані. Довгий час він співпрацював з різними брендами, де вдосконалював свою майстерність. Dolce & Gabbana, Gianni Versace були в захваті від його модних рішень. Згодом, дизайнер прийшов до рішення, що час створити власну справу. Вона стало не менш успішною та прославила ім’я кутюр’є на весь світ.

3. Джорджіо і Гуїдо Балліна

Тут у нас відразу два дизайнери, які є творцями відомого бренду Ballin. Модний будинок ще з середини минулого століття випускає моделі, які гідні червоних доріжок. Становлення бренду збіглося з роками післявоєнної реконструкції. Тому першу колекцію від Джорджіо і Гуїдо Балліна італійці зустріли дуже тепло.

Концепція Ballin полягає в тому, що взуття є перш за все декоративною деталлю образу. І тільки на другому місці знаходиться її функціональний аспект. Тому багато модних критиків прирівнюють взуття італійського бренду до коштовностей. І дійсно, моделі Ballin нагадують справжні ювелірні вироби, завдяки точності ліній, розкішній обробці і глибокої кольоровій гамі.

Хто вона, дівчина в поданні майстрів Ballin? Вона відрізняється жіночністю і позитивним настроєм до життя. Вона вірить в краще і несе частинку світла в повсякденну рутину. І бути такою їй, звичайно, допомагають туфлі, чоботи або ботильйони італійського бренду.

4. Ромео і Доменіко Полліні

Традиція працювати цілими сім’ями над створенням якісного взуття продовжилася і в бренді Pollini. На зорі 20 століття, брати Ромео і Доменіко Полліні відкрили власну майстерню. У 50-х роках вона вже стала великим виробництвом з гарним обладнанням та сучасними технологіями. Уже в 70-х Pollini виходить на міжнародну арену.

Візитною карткою бренду стали туфлі Cavaliere. Вони були створені без пряжок і з мінімальною кількістю швів. Окрім взуття, італійська компанія починає випускати одяг і аксесуари. Особливою популярністю користувалися лінійки з норвезької шкіри і tapiro (матеріал з особливого роду тисненням). Дженніфер Лопес, Моніка Белуччі, Карла Бруні знаходяться серед відомих прихильниць моделей бренду.

5. Енріко і Елізіо Фабі

Ще один приклад успішної роботи сімейного бізнесу — бренд Fabi. З 1965 року Італія отримала ще одного виробника якісного взуття. Першими моделями початківців майстрів були чоловічі туфлі. Далі справи поступово йшли в гору — виробництво розширилося, з’явилися різні моделі. А сама компанія поступово вийшла на світовий ринок.

Бренд Fabi представляє жіноче та чоловіче взуття. У його колекції можна побачити як класичні, так і більш неординарні моделі. Для створення виробів використовується добірна теляча шкіра і замша. Також зустрічаються пари з лакованого матеріалу або з тисненням під крокодила або пітона. Підошву і підкладку майстри бренду в основному створюють зі шкіри. Класика, стиль і якість — все це взуття компанії Fabi.

Топ магазини: де купувати взуття в Італії?

Основний плюс Італії в тому, що тут кожен може знайти для себе такий магазин, який буде влаштовувати його за всіма параметрами. Це може бути як невелика реміснича лавка, так і великий торговий центр. Далі ми детально розповімо про бутики в Італії і їх різновиди.

Аутлети

За кількістю аутлетів, цю країну можна назвати справжнім рекордсменом. Що ж таке Оutlet? Це магазин, який протягом року продає моделі відомих брендів за зниженою ціною. Часто тут збираються моделі з попередніх колекцій і ті, які залишилися в одному або декількох екземплярах.

Стоки

Сток — це магазин, який реалізує вироби з певною уцінкою. Часто в таких точках продажу можна знайти пари з минулих сезонів, які не були продані. Стоки відрізняються низькою ціновою політикою, знижка може становити від 30% і навіть до 80%. У таких магазинах можуть бути зібрані як елітні бренди, так і більш бюджетні. Цікаво, що у багатьох великих торгових мереж є власні стокові магазини. Там вони мають можливість реалізувати продукцію, яка не була у них куплена і звільнити місце для нових колекцій.

Спаччі

Таке явище не дуже відомо звичайному обивателю і характерно тільки для Італії. Спаччі — це свого роду аутлет. Але його головна відмінність — це продаж виробів з самого виробництва. Спаччі встановлюють більш високий цінник, ніж стік.

Найчастіше там ви зможете знайти такі товари:

  • Колекційні вироби, які були випущені за собівартістю. У бутиках вони коштуватимуть на 10-30% дорожче.
  • Прототипні речі. Це моделі, які створюють буквально в декількох примірниках. Вони свого роду пробний зразок, який ще не випускається масово. Тому такі пари продаються найчастіше за половину вартості.
  • Моделі з невеликими вадами. Цей можуть бути незначні подряпини, вм’ятини, які могли утворитися під час транспортування взуття. Але вони сильно псують зовнішній вигляд моделі. Такі моделі будуть продавати з майже 50% знижкою.
  • Нерозпродані пари з минулих колекцій.

Спаччі часто розташовують недалеко від фабрик.

Універмаги і торгові центри

По всій країні працюють цілі мережі Grandi magazzini, де зібрані відомі італійські бренди. Цінова політика в цьому випадку варіюється від найдорожчих до більш бюджетних. Це відмінне місце для шопінгу і гарного дозвілля сім’єю або компанією друзів.

Ремісничі лавки

Цікаве місце для покупки італійського взуття. Найчастіше вони функціонують поруч з невеликими майстернями. У них ви зможете купити пари ручної роботи від місцевих майстрів. Часто саме в таких невеликих майстернях створюються справжні витвори мистецтва.

Скільки коштує італійське взуття в Італії?

Моделі італійських майстрів можуть коштувати по-різному. Уся справа в тому, що зараз активно з’являються бренди середнього та масового сегмента, які доступні ширшому колу покупців. Разом з тим, існують і люксові моделі для справжніх поціновувачів італійської моди.

Що впливає на цінник італійського взуття:

  1. Вартість матеріалу і фурнітури, які використовують на виробництві. Часто тільки сама сировина може оцінюватися у кілька тисяч доларів.
  2. «Тираж» моделі. Тут все просто: якщо пара була випущена в обмеженій кількості, цінник на неї буде на порядок вище. Для більш масових виробів ціна встановлюється нижче.
  3. Націнка за бренд. Тут все залежить наскільки відомий виробник і до якої ніші себе відносить.
  4. Місце виготовлення. Ви можливо здивуєтеся, але це впливає на вартість виробів. Уся справа в тому, що не всі виробництва брендів знаходяться в Італії. Деякі з метою економії переносять їх в країни Азії. Робота над взуттям проходить згідно з усіма технологіями бренду, але вихідний продукт буде більш доступним.
  5. Місце покупки. Якщо ви будете робити покупку в інтернеті, то будьте впевнені, що нова покупка обійдеться суттєво дешевше. У фірмових бутиках також є деяка націнка на кожну пару.

Як би там не було, сьогодні італійське взуття дійсно стала доступним для кожного. Будь-який клієнт зможе знайти для себе підхожого за всіма параметрами виробника.

Разом з нами в цьому матеріалі ви побачили італійське взуття з різних сторін. Вона якісна, модна, популярна і обов’язково повинна бути у вашому гардеробі. Купуйте італійське взуття, насолоджуйтеся кожним кроком і будьте на хвилі модних трендів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...