Реклама

🇳🇴 У Норвегії побудували унікальний міст-музей

Побудували міст Twist Museum посеред лісу вдалечині від міст.
Čytaty latynkoju
🇳🇴 У Норвегії побудували унікальний міст-музей
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🇳🇴 У Норвегії побудували унікальний міст-музей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Побудували міст Twist Museum посеред лісу вдалечині від міст.

Норвезький міст-музей

Twist Museum знаходиться у парку скульптур Кістефорс, що знаходиться на відстані 80 кілометрів від Осло. Про це повідомляє видання Хмарочос, з посиланням на сайт ArchDaily.

Міст поєднує береги річки Рандсельва, що об’єднує маршрут парком скульптур.

Площа музею складає понад 1000 м². Всього будівлю поділили на три зони:

  • Закрита зона. Це спеціальна галерея, де проводяться виставки.
  • Перекручена галерея. У цій частині будівлі галерея поєднується зі стінами, котрі плавно переходять на стелю, а сама будівля в цьому місці перевертається на 90°.
  • Панорамна галерея. Тут знаходиться велике вікно, котре дозволяє побачити чудовий краєвид на природу.

Міст виконали у мінімалістичному стилі, але його будівництво було трудомістким процесом. Спершу при будівництві конструкцію утримували спеціальні опори, але коли їх прибрали, споруда дуже сильно просіла, тому їх повернули.

Twist Museum неодноразово номінували на різноманітні архітектурні преміх, серед яких були: ArchDaily, Designboom, Wallpaper, Dezeen, Architectural Digest та інші.

Також ми вже раніше писали??‍♂️ Парк на воді: у Копенгаґені вигадали плавучі зони відпочинку, як у Данії зробили парк на воді.

Парк в Копенгаґені

Магнус Маарбьерг та Маршал Блехер, автори проєкту, зазначають, що «паркіпелаги» зроблені для того, щоб збільшити загальну площу міст відпочинку Копенгаґена.

Ідея проєкту — звернути увагу спільноти на проблеми екології, оскільки збільшення рівню води майже унеможливлює покращення міського середовища Копенгаґена.

Сам концепт ідеї з’явився коли вони зустрілись в архітектурній школі, де і придумали проєкт «Острова Копенгагена», в рамках якого створили плавучий суспільний простір.

Острови будуть розташовані у відповідних місцях посеред гавані.

Цей проєкт переміг у номінації «Найкраща ініціатива» у Копенгаґені в 2019 році. Окрім того, в 2018 році його ще було номіновано на конкурсі Beazly Designs of the Year у Лондоні.
Раніше ми пояснювали? Урбаністика за 15 хвилин — чому в наших містах не так комфортно як у Європі, чому в наших містах не так комфортно як у Європі — урбаністика за 15 хвилин.

Також ми писали«Найрозумнішим» серед міст світу став Копенгаген, що Копенгаґен став «найрозумнішим» серед міст світу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...