Реклама

🎭 Кінопремія «Золота Дзиґа» пройде в онлайн-форматі

Раніше «Золота Дзиґа» повинна була пройти 28 квітня, але захід скасували через спалах вірусу COVID-19.
Čytaty latynkoju
🎭 Кінопремія «Золота Дзиґа» пройде в онлайн-форматі
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎭 Кінопремія «Золота Дзиґа» пройде в онлайн-форматі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Раніше «Золота Дзиґа» повинна була пройти 28 квітня, але захід скасували через спалах вірусу COVID-19.

Премія «Золота Дзиґа»

Трансляція вручення премії відбудеться 3 травня, про це повідомляє кіноакадемія на своїй сторінці в Facebook. Тепер церемонія відбудеться в онлайн-форматі, 3 травня у неділю. Точний час заходу обіцяють повідомити найближчим часом.

Як зазначає засновник та генеральний продюсер кінокомпанії Star Media Влад Ряшин, епідеміологічна ситуація змусила внести зміни до планів премії.

Українською кіноакадемією прийнято рішення змінити формат проведення Національної кінопремії «Золота Дзиґа». Кінокомпанія Star Media, виступаючи партнером кінопремії вже третій рік, поділяє дану позицію і готова підтримувати важливу індустрійну подію в будь-якому форматі. Українській кіноіндустрії зараз особливо потрібна наша підтримка.

Влад Ряшин, Генеральний продюсер кінокомпанії Star Media

https://www.facebook.com/uafilmacademy/photos/a.389650001438163/941080399628451/?type=3&theater

Також на сайті академії оголосили номінантів на 4 національну премію «Золота Дзиґа».

Номінанти премії

Протягом місяця члени Української кіноакадемії визначали номінантів для короткого списку. На участь у кінопремії було понад майже 90 повнометражних та короткометражних стрічок. Цьогорічну премію «Золота Дзиґа» вручатимуть у 23 номінаціях.

Цьогорічними лідерами за кількістю номінацій стали:

Фільм Нарімана Алієва — «Додому? Фільм Нарімана Алієва «Додому» вийшов онлайн: де подивитися», всього 11 номінації.

Кінодебют режисера Антоніо Лукіча — «Мої думки тихі? «Мої думки тихі» вийшов у білоруський прокат — перший фільм українською мовою», 9 номінації.

Мюзикл «Гуцулка Ксеня» також номіновано на 9 номінації.

Фільм у жанрі драмедія «ВулканКіно на вихідних: «Вулкан» Романа Бондарчука» потратив до 8 номінації.

Екранізацію повісті Івана Франка «Захар Беркут?️ Дивіться трейлер українського історичного фільму «Захар Беркут»» номіновано на 7 категорії.

Переглянути повний список категорії та номінації можна на сайті кіноакадемії.

Як зазначає виконавча директорка Української кіноакадемії Анна Мачух, цей рік став дуже плідним і багатим на якісне українське кіно.

На здобуття Четвертої Національної кінопремії «Золота Дзиґа» було подано 88 фільмів, кожен з яких вартий уваги, тому кіноакадемікам було вкрай складно обирати номінантів. Чи не найважче було визначити номінантів на одну з двох нових номінацій — «Відкриття року». Висока конкуренція свідчить про активний розвиток усієї індустрії, завдяки якому в номінаціях ми отримали фільми з власним стилем та естетикою

Анна Мачух, Виконавча директорка Української кіноакадемії

Особливості цьогорічної премії «Золота Дзиґа»

Започаткували нову номінацію у рамках кінопремії — «Відкриття року». Переможцем цієї категорії можна стати завдяки видатним досягненням чи за здобутки за останній рік. Визначати переможця цієї номінації будуть на закритому засіданні Правління та Наглядової Ради.

До того ж ввели ще одну нову категорію — «Найкращі візуальні ефекти». Переможця цієї номінації обиратимуть серед ігрових повнометражних фільмів.

Категорію «Найкращий анімаційний фільм» розділили на дві окремі — для повнометражних та короткометражних анімаційних фільмів.  Також, серед інших змін, розширили перелік фільмів для номінації «Найкраща пісня», тепер там зможуть брати участь ігрові, анімаційні та документальні фільми.

Також ми вже раніше писали? Фільм української режисерки «Третинний звук» про ASMR переміг на кінофестивалі у Британії, як фільм української режисерки «Третинний звук» про ASMR переміг на кінофестивалі у Британії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...