Реклама

🎮 Sony показала ґеймпад PlayStation 5 — DualSense

Sony продовжує розкривати деталі нової консолі, яка очікується в продажу уже восени.
Čytaty latynkoju
🎮 Sony показала ґеймпад PlayStation 5 — DualSense
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🎮 Sony показала ґеймпад PlayStation 5 — DualSense
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Sony продовжує розкривати деталі нової консолі, яка очікується в продажу уже восени.

DualSense — новий контроллер для PlayStation 5

Sony все ще не показала дизайн консолі, хоча розповіла всі деталі про технічні характеристики. До речі, ми писали про це великий матеріал? PlayStation 5 та Xbox Series X: тепер ми знаємо, яким буде наступне покоління консолей. Але сьогодні японці нарешті показали як виглядатиме ґеймпад нової консолі. Без зайвих слів — дивіться самі:

Попри футуристичний вигляд, насправді, можна помітити, що це скоріше покращення конструкції попереднього контролера DualShock 4. Ось що кажуть у Sony з цього приводу:

Після ретельних роздумів, ми вирішили залишити більшість із того, що ґеймери так любять у DualShock 4 незмінним, додавши нову функціональність та вдосконаливши дизайн

Sony Interactive Entertainment

Нові функції та фішки DualSense

Реалістична вібрація

Для початку, у Sony обіцяють новий механізм вібрації — haptic (хаптік). Ви точно чули цей термін, якщо слідкуєте за творчістю компанії Apple. Haptic називаються технології, які використовуються для передавання користувачеві реакції пристрою на тактильну взаємодію. Наприклад, у айфонах ця технологія називається Taptic Engine і використовується для 3D Touch — реакції смартфона на довгі чи сильні натиснення.

У DualSense, як обціяють розробники, коли ви натягуватиме стрілу лука у пригодницькій грі за допомогою курків L2 чи R2, ви відчуєте справжнє напруження, завдяки хаптік-реакції. Це, звісно, не єдине застосування нової функціональності — тут все в руках розробників ігор.

Кнопка Create

Замість кнопки Share у DualShock 4, яка дозволяє поділитися скріншотом чи відео з гри у соцмережах, з’явиться кнопка Create. Проте, жодних деталей про неї Sony наразі не повідомляють.

Вбудований мікрофон

Раніше для онлайн-гри з голосовим зв’язком вам обов’язково потрібно було мати гарнітуру. У DualSense вбудували мікрофон, а також нікуди не подівся динамік, тож ви можете грати взагалі без навушників. Щоправда, у Sony кажуть, що це — не варіант для довгих ігрових сесій, а лише запасний вихід.

Також у Sony обіцяють зберегти автономність девайсу, попри всі нові функції, які були додані до ґеймпада.

DualSense marks a radical departure from our previous controller offerings and captures just how strongly we feel about making a generational leap with PS5. DualSense робить радикальний рух від попередніх контроллерів, які ми пропонували, а також показує, наскільки потужним ми хочемо зробити стрибок у нове покоління з PS5

Джим Райан, Президент та СЕО Sony Interactive Entertainment

Також Sony згадала свою технологію 3D-звуку, назвавши її Tempest 3D AudioTech. Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чип AMD, на базі якого побудована PS5, містить спеціальний блок для 3D-звуку, який, по-перше, створить враження об’ємного звуку навіть через звичайні динаміки телевізора. Проте, найбільше технологія розкриється в навушниках, і зокрема — у PS VR, адже дозволяє створити ефект присутності, а також може визначати положення гравця у просторі відносно консолі.

Все про PlayStation 5, а також як виглядатиме та які характеристики матиме нова консоль від Microsoft — Xbox Series X читайте у нашому попередньому матеріалі? PlayStation 5 та Xbox Series X: тепер ми знаємо, яким буде наступне покоління консолей.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...