Реклама

🤓 В Україні почнуть видавати історичні книжки для дітей

Видавничо-освітнй проєкт «Портал» представить нові книги у Міжнародний день дитячої літератури.
Čytaty latynkoju
🤓 В Україні почнуть видавати історичні книжки для дітей
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤓 В Україні почнуть видавати історичні книжки для дітей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Видавничо-освітнй проєкт «Портал» представить нові книги у Міжнародний день дитячої літератури.

Історичні книжки

Книжки розраховані на дітей від 4 до 10 років, підлітків 11–15 років, а також для дорослих від 16 років. Наразі вони доступні лише для попереднього замовлення, а самі книжки вже можна буде придбати влітку.

Над реалізацією проєкту історичних книг допомогали релігієзнавець, кандидат історичних наук Ігор Козловський та український науковець, доктор історичних наук Ярослав Грицак.

Наш світ потерпає від браку історичної свідомості — тобто вміння бачити себе частиною глобальних історичних процесів і розуміти глибші сенси того, що з нами відбувається. Тому видавництво «Портал» почало формувати історичну свідомість серед молодих людей, майбутніх лідерів, що може вплинути на долю України та світу.

Ярослав Грицак, Кандидат історичних наук

Видавництво поанує випускати понад 50 книг на рік. Головна ідея видавництва історичних книг полягає в «зціленні історії», тобто, позбавлення від радянського наративу і формування нового покоління з українською історією.

Про видавництво «Портал»

Наразі видавництво «Портал» вже має декілька оригінальних видань про історію, культурологію та мислення. Окрім книг експерти проєкту розробляють сучасні формати для розвитку спільного читання батьків і дітей та популяризації історії.

Ідея видавничо-освітнього проєкту «Портал» виросла з багатьох міркувань. По-перше, щоб любити свою країну, потрібно змалечку про неї говорити, читати, співати. Потрібно вивчати свою історію. По-друге, наші діти мають розуміти історичні витоки і корені — й добрі, й злі, — щоб робити висновки і мудро будувати майбутнє.

Олена Хіргій, Засновниця видавництва «Портал»

Також ми раніше проводили?? Є різниця! Чому мова має значення навіть у TikTok (експеримент редакції) експеримент, чому мова має значення навіть у TikTok.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...