Реклама

⚡️ Уряд ввів нові обмеження на час карантину COVID-19

Кабінет міністрів України запровадив нові обмеження на період карантину для застереження розповсюдження вірусу COVID-19.
Čytaty latynkoju
⚡️ Уряд ввів нові обмеження на час карантину COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ⚡️ Уряд ввів нові обмеження на час карантину COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кабінет міністрів України запровадив нові обмеження на період карантину для застереження розповсюдження вірусу COVID-19.

Карантин COVID-19

Уряд затвердив список додаткових обмежень в Україні у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Як повідомляє прем’єр міністр Денис Шмигаль, жорсткі обмеження необхідні на цей період, оскільки кількість хворих постійно зростає.

https://www.facebook.com/watch/?v=223086795461120

Час демонструє, що кількість заражених постійно зростає. Жорсткі обмеження – це тенденція, до якої дедалі частіше вдаються держави по всьому світу. Ми йдемо м’якшим сценарієм в контексті розвитку епідемії. Проте це не означає, що ми не маємо діяти жорстко

Денис Шмигаль, Прем'єр міністр України

До 24 квітня, на період карантину, в Україні діють такі обмеження:

  • З 6 квітня заборонено перебувати у громадських місцях без засобів медичного захисту — респіратора або захисної маски. Маски зроблені дома також підходять.
  • З 6 квітня заборонено ходити групою більш ніж 2 людей. Службова необхідність та супровід дітей до 14 років на цю заборону не розповсюджуються.
  • Дітям до 14 років в громадських місцях повинні бути у супроводі батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів або інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини.
  • Заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони. Ці території можна відвідувати для вигулу домашніх тварин однією людиною та у випадку службової необхідності.
  • Заборонено відвідувати спортивні та дитячі майданчики.
  • Заборонено перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус.
  • Заборонено самовільно залишати ізоляцію.

Можливе послаблення карантину

Також прем’єр зазначив, що є шанс можливого ослаблення карантинних заходів. Це може початись у кінці квітня, якщо відбудеться зниження захворюваності.

Процес послаблення буде відбуватись поступово. Буде поновлюватись рух громадського транспорту та дозвіл на роботу для людей працездатного віку.

Це дозволить з початку травня почати рестарт економіки, але разом з тим це не означатиме скасування інших карантинних заходів. Оскільки загроза поширення коронавірусу за три тижні нікуди не зникне, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти. Всі без винятку будуть зобов’язані носити маски та дотримуватися карантину.

Денис Шмигаль, Прем'єр міністр України

Для школярів, студентів та людей похилого віку карантин може бути подовжено.

Також ми раніше писали? МОЗ затвердило протокол лікування COVID-19, як МОЗ затвердило протокол лікування COVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...