Реклама

🎼 Фільм-концерт проєкту «Розділові» виходить онлайн

2 квітня на платформі takflix.com вийшов фільм-концерт «Розділові Наживо» за участі письменника та музиканта Сергія Жадана.
Čytaty latynkoju
🎼 Фільм-концерт проєкту «Розділові» виходить онлайн
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎼 Фільм-концерт проєкту «Розділові» виходить онлайн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
2 квітня на платформі takflix.com вийшов фільм-концерт «Розділові Наживо» за участі письменника та музиканта Сергія Жадана.

Про фільм

Основою фільму стала екранізація останньої версії проєкту «Розділові». Автором ідеї та режисером «Розділові Наживо» став Вадим Ільков — оператор фільму «ВулканКіно на вихідних: «Вулкан» Романа Бондарчука» та режисер-постановник «Тато — мамин брат».

Зйомки фільму-концерту «Розділові Наживо» відбулися під час останнього виступу артистів, після якого проєкт припинив своє існування.

Для зйомок Вадим Ільков зібрав 11 найкращих операторів України.  Понад 11 камер одночасно знімали останній виступ проєкту.

Як повідомляє учасник проєкту, Сергій Жадан, це був особливий виступ, це було не звичайне читання віршів, а поєднання різних людей зі спільною ціллю.

Сюжету як такого немає. Є багато історій, голосів, присутня велика кількість якихось постатей, тіней, і сюжетом є саме співіснування людей у просторі, можливість порозуміння. Це дуже тонкі речі. Це те, що може статися лише у поєднанні дуже різних енергетик і різних підходів. В принципі, те, що ми робимо кожен зокрема – це різні речі. Інші речі, інакші речі.

Сергій Жадан , Учасник проєкту «Розділові»

Проєкт «Розділові»

Самі учасники проєкту зазначають, що «Розділові» — це не концерт, не літературний виступ та не перфоменс. На думку автора, проєкт не має точної характеристики для його опису, це певна візуалізація слова та відчуттів, що воно дає.

Проєкт заснували в 2012 році, на той момент в його основі були вірші Сергія Жадана зі збірки «Вогнепальні та ножові». Потім, вже в 2015 році, до проєкту приєдналась віденська танцівниця Андреа Марія Хандлер, котра стала другою частиною проєкту — вона візуалізувала відчуття від слів за допомогою рухів.

З того часу виступи відбулися в різних локаціях, від Бахмута й Станиці Луганської до Варшави й Вроцлава. Наразі проєкт можна переслухати шістьма іноземними мовами — англійською, німецькою, чеською, італійською, французькою та польською.

Також ми раніше писали? Фільм Нарімана Алієва «Додому» вийшов онлайн: де подивитися, як фільм Нарімана Алієва «Додому» вийшов онлайн.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...