Реклама

📜 Google викладе у мережу понад 100 тисяч старих текстів

Компанія відсканує та надасть у загальний доступ усі стародруки.
Čytaty latynkoju
📜 Google викладе у мережу понад 100 тисяч старих текстів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📜 Google викладе у мережу понад 100 тисяч старих текстів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Компанія відсканує та надасть у загальний доступ усі стародруки.

Проєкт Google

Як зазначає Zaxid.net, компанія Google разом з бельгійським Антверпеном відсканує майже 100 тисяч книжок, надрукованих у XVI-XIX століттях.

Google повідомляє в своєму блозі, що музей Плантена-Моретуса надасть понад 32 тисячі рідкісних книжок для оцифрування, а бібліотека спадщини Гендрика Консьянса, що розташовано в Антверпені, — ще 60 тисяч книжок.

Усі відцифровані матеріали будуть доступні у загальному доступі в Google-books та бібліотечних каталогах обох закладів.

Також компанія зазначає, що проєкт діджиталізації розпочнеться на початку наступного року. А сама реалізація ідеї займе приблизно три роки, оскільки потрібен час на вирішення логістичних процесів для оцифровки.

Раніше вже МВФ викладав у мережу безкоштовну бібліотеку, про що ми також вже писали? МВФ виклав у мережу безкоштовну бібліотеку.

Бібліотека МВФ

МВФ надав безкоштовний доступ до власних онлайн-документів та різноманітних книг з економіки та фінансів. Бібліотека буде корисна студентам, дослідникам, історикам та журналістам.

Про це на сторінці у Facebook розповів заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован.

Будь-яка зацікавлена ​​людина може отримати доступ до книг, статей, періодичних звітів, статистичних таблиць фахівців МВФ, не сплачуючи ні цента.

Раніше більшість з 21 тисячі публікацій МВФ, включаючи архівні з 1946 року, були платними.

Також ми писали? Смітсонівський інститут виклав понад 3 мільйони зображень у відкритий доступ, як Смітсонівський інститут виклав понад 3 мільйони зображень у відкритий доступ.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...