Реклама

⚡️ Кабінет міністрів подовжив карантин та ввів стан надзвичайної ситуації у країні через спалах вірусу COVID-19

Сьогодні, 25 березня, відбулось засідання уряду, де прийняли рішення про запровадження надзвичайного стану у країні та подовження карантину ще на 30 днів.
Čytaty latynkoju
⚡️ Кабінет міністрів подовжив карантин та ввів стан надзвичайної ситуації у країні через спалах вірусу COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ⚡️ Кабінет міністрів подовжив карантин та ввів стан надзвичайної ситуації у країні через спалах вірусу COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сьогодні, 25 березня, відбулось засідання уряду, де прийняли рішення про запровадження надзвичайного стану у країні та подовження карантину ще на 30 днів.

Подовження карантину

Загальна статистка по країні продовжує погіршуватись, тому Кабінет міністрів ввів стан надзвичайної ситуації на 30 днів, таким чином усі заходи обмеження під час карантину буде подовжено до 24 квітня.

Також до пятниці буде обмежено пересування по країні та зупинено пасажирський рух через кордон.

Про сам стан карантину ми писали⛔️ В Україні посилюють обмежувальні заходи під час карантину COVID-19 — закривають метро та магазини (оновлено) раніше.

Прем’єр міністр Денис Шмигаль повідомляє, що не варто плутати надзвичайний стан та надзвичайну ситуацію. Стан надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.

Востаннє надзвичайну ситуацію було запроваджено урядом Арсенія Яценюка у 2015 році на територіях Донецької та Луганської областей, як альтернатива воєнному стану.

Також прем’єр міністр зазначає, що раніше відбувся телеміст із провідними китайськими лікарями. Подібні методи спілкування лікарів будуть проводити і надалі, щоб українські медики могли отримати поради від колег з Китаю.

Скорочення фінансування від Міністерства фінансів через карантин

Міністерство фінансів змінить розподіл державного бюджету, скоротивши фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. Про це повідомила заступниця голови Комітету Ради Євгенія Кравчук.

Відповідно до заяви, фінансування хочуть позбавити: Інститут книги — 150 млн грн, Український культурний фонд — 500 млн грн, а також Держкіно — 750 млн грн та туризм — 240 млн грн.

Також буде зменшено витрати на програму «зшивання країни», реставраційні роботи по захисту історико-культурної спадщини, програм інформполітики — на суму понад 500 млн. грн. Наразі невідомо, чи будуть зміни фінансування галузі спорту.

Раніше ми писали? Чи допоможе карантин: історія ізоляцій під час пандемій — як обмеження рятували людство, чи допоможе карантин: історія ізоляцій під час пандемій — як обмеження рятували людство.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...