Реклама

🦠 Де читати правду про коронавірус COVID-19 в Україні і світі: онлайн-мапи, Telegram-боти та офіційні джерела

Щодня у мережі можна знайти десятки фейків, які спричиняють паніку у людей. Тому ми підготували список офіційних джерел з достовірною інформацією про коронавірус та карантин.

Čytaty latynkoju
🦠 Де читати правду про коронавірус COVID-19 в Україні і світі: онлайн-мапи, Telegram-боти та офіційні джерела
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🦠 Де читати правду про коронавірус COVID-19 в Україні і світі: онлайн-мапи, Telegram-боти та офіційні джерела
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Щодня у мережі можна знайти десятки фейків, які спричиняють паніку у людей. Тому ми підготували список офіційних джерел з достовірною інформацією про коронавірус та карантин.

Україна та світ потерпають від спалаху коронавірусу, через який країни оголошують карантини, а люди все рідше виходять з домівок.

Водночас, щодня ми читаємо стрічку новин, переглядаємо соцмережі та канали в месенджерах, з яких регулярно отримаємо фейкову інформацію. Наприклад, про заборону для дітей виходити на вулицю або нічне розпилення над українськими містами хімічних речовин для дезінфекції.

Карантин триватиме, щонайменше, до 3 квітня, тому можна уявити, з якою кількістю фейків нам ще доведеться зіткнутися. Проте, рішення є — читайте офіційні джерела, не дозволяйте маніпулювати собою та не піддавайтесь на паніку.

Na chasi зібрав список джерел, з яких ви можете дізнатися правдиву інформацію про коронавірус та карантин.

?️ Онлайн-мапа поширення вірусу

Наприкінці грудня минулого року американські науковці створили онлайн-мапу, на якій у режимі реального часу можна відстежити всі випадки захворювання, кількість пацієнтів, що одужали, та смертельні випадки.

Сервіс працює на основі даних від Всесвітньої організації охорони здоров’я та центрів боротьби зі хворобою у США, Китаї та Європі.

Мапа дозволяє переглянути детальну інформацію щодо кожної країни, у якій зафіксований принаймні один випадок коронавірусу. Наприклад, так виглядає мапа України з усіма відомими на сьогодні даними.

коронавірус

?? Онлайн-мапа поширення вірусу в Україні

Офіс президента розробив онлайн-мапу, яка дозволяє відстежити випадки зараження та поширення вірусу COVID-19 в Україні.

На мапі позначені лікарні та заклади охорони здоров’я, класифіковані за такими показниками:

  • Відсутні випадки хвороби — зелений колір;
  • Перебувають пацієнти з підозрою на коронавірус — жовтий колір;
  • Підтверджені випадки захворювання на COVID-19 — червоний колір.

Крім цього, сервіс надає інформацію про понад 120 медичних установ в Україні, які готові приймати хворих на лікування.

коронавірус

? Все про коронавірус та ситуацію в Україні

Кабмін запустив сайт про коронавірус COVID-19, де можна прочитати актуальну інформацію про стан хвороби у країні та поради, як зберегти себе від коронавірусу.

Що можна дізнатися:

  • яка ситуація в Україні;
  • як передається захворювання;
  • які обмеження запроваджено через коронавірус;
  • хто знаходиться у групі ризику;
  • як та де зробити тест;
  • поради щодо захисту від вірусів.

Наприклад, на сайті зазначають що ліків для лікування чи профілактики коронавірусу COVID-19 наразі не існує, тому не варто довіряти шахраям, які пропонують їх придбати.

?‍? Сповіщення у Facebook

МОЗ та Facebook запустили сервіс розсилки повідомлень у стрічці новин українців. Сповіщення надаватимуть правдиву інформацію про ситуацію з епідемією в Україні та матимуть посилання на урядове джерело.

Незабаром додадуть search modules — сповіщення для тих, хто власноруч шукає інформацію про коронавірус. Мова повідомлень буде відповідною до налаштувань профілю користувача.

? Telegram-бот

У Telegram десятки каналів про ситуацію з вірусом в Україні, за якими стежать тисячі українців. Багато з них публікують, якщо не фейки, то рекламу зі заголовками, які не відповідають дійсності.

Якщо вам зручніше стежити за ситуацією у месенджерах або соцмережах, ми зібрали список офіційних та надійних джерел.

❓ Де читати новини

На нашому сайті ви знайдете актуальну інформацію про карантин та коронавірус: від новин про знайдення антитіл? Нідерландські вчені, можливо, знайшли антитіла проти коронавірусу (але це не точно) до матеріалів щодо того, як провести карантин з користю? У що пограти в карантин: 5 відеоігор, які дадуть надію на краще під час пандемії та підтримувати телефон? Гігієна телефону — як очистити смартфон від бруду та бактерій у період карантину у чистоті під час карантину.

Ми не спамимо щогодини новинами про коронавірус, а обираємо лише найважливіше під тегом «Карантин».

??‍? Курс від Prometheus

Онлайн-платформа для навчання Prometheus та медична платформа INgenius запустили??‍? Prometheus запустив безкоштовний курс про вірус COVID-19 спільний курс з інформацією «Коронавірусна інфекція: факти проти паніки», який розповість все про коронавірус та його розповсюдження.

Що дізнаєтеся:

  • Усі відомі факти — скільки вірус живе у повітрі та на поверхні предметів.
  • Що робити, щоб убезпечити себе та близьких.
  • Наскільки небезпечна коронавірусна інфекція?
  • Основні симптоми та ускладнення.

? Коронавірус в Україні

Карантин в Україні через епідемію триватиме з 12 березня по 3 квітня. Наразі у світі зафіксовано понад 254 тисячі випадків хвороби у світі, серед яких понад 87 тисяч людей одужали. 

Протягом карантину в Україні заборонено проводити масові заходи на понад 200 людей (на території Києва — на понад 60 людей). Обмеження стосуються концертів, сеансів у кінотеатрах, конференцій та фестивалів.

Крім цього, з 17 березня міська влада Києва, Львова, Одеси, Запоріжжя, Ужгорода, Івано-Франківська та ще кількох українських міст вирішили закрити усі заклади торгівлі та громадського харчування, крім продуктових магазинів, аптек та заправок.

Читайте також про 30 застосунків, сервісів та курсів, які стали безкоштовними на час карантину? Великий гайд: 30 застосунків, сервісів та курсів, які стали безкоштовними на час карантину.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...