Реклама

💰 Італія надала можливість торгівлі криптовалютами

Італійський банк Banco Sella дозволив торгівлю біткоїнами через спалах вірусу COVID-19 у світі.
Čytaty latynkoju
💰 Італія надала можливість торгівлі криптовалютами
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💰 Італія надала можливість торгівлі криптовалютами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Італійський банк Banco Sella дозволив торгівлю біткоїнами через спалах вірусу COVID-19 у світі.

Наразі Італія перебуває на карантині, через що економіка країни фактично зупинилася, а платежі проходять з труднощами. На цьому фоні в італійців зростає інтерес до біткоїна як до безпечного способу переказу грошей під час кризи.

Banco Sella першим дозволив офіційно використовувати криптовалюту для торгових транзакцій.

Торгівля криптовалютами в Італії

Для транзакції використовують платформу Нуре, а банк лише виступає у ролі посередника у цьому випадку. Також Banco Sella допомагає запобігати потенційних ризиків під час обміну та торгівлі на криптобіржах.

Понад 1.2 мільйона італійців вже використовують платформу Hype від Bancо Stella для здійснення транзакцій. Окрім того клієнти банку можуть не тільки торгувати криптовалютами, а ще й оплачувати товари та послуги за допомогою біткоїну.

Криптовалюта в Італії

Минулого року біткоїн став третім за популярністю засобом оплати інтернет-покупок в Італії. Перше місце посіла електронна платіжна система PayPal, а друге — місцевий сервіс передплачених карт PostePay.

У 2018 році обсяг ринку електронної комерції в Італії склав понад $40 млрд, а біткоїн використовували для оплати покупок приблизно 215 800 разів на місяць.

Ставлення до криптовалюти в Україні

У березні 2017 року голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин зазначив, що біткоїн і інші криптовалюти не можна використовувати на території нашої країни як засіб платежу, оскільки це суперечить нормам українського законодавства.

Проте, минулоріч народні депутати разом із Міністерством цифрової трансформації оголосили про розробку спеціального законопроєкту про оподаткування криптовалют. За пропозицією? Законопроект 2461: легалізація криптовалюти та 5% податку ініціаторів, податок на дохід від операцій з криптовалютами складе 5%.

Тоді ж міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив? В Україні з’явиться офіс глобальної криптовалютної біржі Binance — міністр Федоров про прихід найбільшої криптовалютної біржі у світі Binance на український ринок.

Також у грудні 2019 року Верховна Рада ухвалила? Рада ухвалила законопроект 2179 про фінансовий моніторинг криптовалюти в цілому законопроєкт 2179 про фінансовий моніторинг криптовалюти — всі фінансові операції з віртуальними активами на суму понад 30 000 гривень перевірятимуться заради протидії тероризму та відмиванню грошей.

Раніше ми писали? Декларування 2020: як вписати криптовалюти, як вписати криптовалюти до декларації.

А як у інших країнах

Правовий режим криптовалют у кожній країні різний. Немає чітких правил щодо податків та нормативних вимог.

Наприклад, у Німечинні криптовалюту визнають в якості розрахункової грошової одиниці. У Японії криптовалюта також є законним платіжним засобом з податком на покупку.

У Китаї операції з біткоїном заборонені для банків, але дозволені для фізичних осіб, при цьому країна лідирує в області майнінґу через наявність найбільших виробничих потужностей.

У Швейцарії на криптовалюту поширюються такі ж правила, як і на іноземні валюти, і ця країна є однією з найбільш сприятливих за юрисдикцією для біткоїн-стартапі.

Читайте також колонку? 3 причини, чому криптовалюти — на часі Олексія Федорова про 3 причини, чому криптовалюти на часі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...