Реклама

🧼 Гігієна телефону — як очистити смартфон від бруду та бактерій у період карантину

З поширенням нового вірусу COVID-19 люди все більше хвилюються, як залишитись чистими та уникнути мікробів. Насправді, смартфони та інші ґаджети містять на поверхні більше мікробів ніж будь-яка інша річ, котрою ми користуємось у повсякденному житті, тому так важливо тримати наші пристрої у чистоті.
Čytaty latynkoju
🧼 Гігієна телефону — як очистити смартфон від бруду та бактерій у період карантину
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧼 Гігієна телефону — як очистити смартфон від бруду та бактерій у період карантину
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З поширенням нового вірусу COVID-19 люди все більше хвилюються, як залишитись чистими та уникнути мікробів. Насправді, смартфони та інші ґаджети містять на поверхні більше мікробів ніж будь-яка інша річ, котрою ми користуємось у повсякденному житті, тому так важливо тримати наші пристрої у чистоті.

Гроші та смартфон вважаються найбруднішими речами серед тих, котрими ми користуємося кожен день. Але якщо готівку завжди можна замінити безконтактною оплатою, то з телефоном важче.

Цілком імовірно, що ви зараз читаєте цю статтю якраз на вашому смартфоні. Проте, чи замислювалися ви коли-небудь, скільки мікробів може містити ваш девайс? Утім, не треба хвилюватись, зараз ми розповімо вам як очистити смартфон від бруду та бактерій у домашніх умовах.

Як очистити смартфон?

Ми користуємося смартфоном незалежно від того, де ми знаходимось і вже навіть самі не помічаємо, що під час дзвінку прикладаємо екран телефону до обличчя. Той самий екран смартфону, котрим ми користувались у метро, кафе або в інших громадських місцях.

Результати досліджень показують, що на екрані вашого телефону можуть бути будь-які види мікробів: від стафілокока до самого вірусу COVID-19. Вже доведено, що вірус COVID-19 може знаходитись на різних поверхнях від трьох годин до декількох днів.

Для того щоб дезінфікувати екран телефону необхідно:

  • Вимкнути пристрій. Це збереже пристрій від пошкоджень, викликаних попаданням рідини. Якщо є така можливість, то краще вийняти акумулятор смартфона.
  • Обережно протерти поверхню сухою тканиною з мікроволокна, щоб видалити невеликі забруднення.
  • Налити невелику кількість дистильованої води на тканину і повторно протерти екран. Якщо це не допоможе, повторіть те ж саме з оцтовим розчином, але робіть це дуже обережно.
  • Протріть смартфон сухою частиною тканини з мікроволокна і залиште на деякий час, щоб екран повністю висох.
  • Не вмикайте смартфон, поки він повністю не висохне.

Як почистити клавіатуру та інші місця смартфона?

Кнопки налаштування звуку та блокування безумовно виконують важливу роль у користуванні телефону, тому за їхньою чистотою також необхідно слідкувати.

Для цього треба:

  • Вимкнути пристрій та від’єднати всі кабелі.
  • Протерти усі кнопки та внутрішні порти сухою бавовняною ганчіркою, щоб позбутися пилу та бруду.
  • Якщо пил або бруд потрапили у важкодоступні місця, то можна використати зубочистку, щоб їх почистити. Але будьте обережні, щоб зубочистка не зламалась у смартфоні, а її частина там не залишилась.

 

Але не забувайте про свою власну гігієну

Експерти зазначають, що чистота телефону не матиме великого значення, якщо ви самі не підтримуєте свою гігієну. Необхідно мити руки, не чіпати своє лице та намагатись уникати знаходження у громадських місцях під час карантину. Також користуйтеся антисептиком, якщо миття рук на даний момент не є можливим.

Гігієна телефона важлива, оскільки смартфон збирає безліч інфекцій на своїй поверхні. Але загальна безпека має більший сенс — тримайтеся подалі від хворих людей, умивайтесь і мийте руки. Це повинно значно знизити ризик хвороби.

Дональд Шаффнер, Професор кафедри харчової науки Університету Рутгерса

Також ми раніше писали?‍? Карантин через коронавірус: 7 порад, як ефективно працювати вдома 7 порад, як ефективно працювати вдома під час карантину.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...