Реклама

🚎 КМДА збудує трамвайну лінію від станції метро «Палац спорту» до «Вокзальної»

Проєкт нової трамвайної лінії розпочнеться з 2020 року та повинен бути завершеним до 2023.
Čytaty latynkoju
🚎 КМДА збудує трамвайну лінію від станції метро «Палац спорту» до «Вокзальної»
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚎 КМДА збудує трамвайну лінію від станції метро «Палац спорту» до «Вокзальної»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Проєкт нової трамвайної лінії розпочнеться з 2020 року та повинен бути завершеним до 2023.

Про це повідомляє видання «Хмарочос».

Як зазначає розпорядження голови Київської міської адміністрації, будівництво трамвайної лінії від вулиці Старовокзальної до станції метро «Палац Спорту» із заїздом на Вокзальну площу буде покривати два важливі райони міста — Шевченківський та Печерський.

Відповідальним за контроль проєкту призначили Олександра Густєлєва, колишнього голову «Київавтодора» та нового заступника голови КМДА.

Замовником робіт визначили комунальне підприємство «Київпастранс». Необхідно зробити експертизу та узгодити проєкт нової трамвайної лінії до кінця 2021 року.

Це вже не перший раз, коли обговорюють проєкт нової трамвайної лінії. Раніше планували запустити нову лінію у 2017 році.

Проєкт КМДА 2017 року

Маршрут мав проходити через вулицю Жилянську або Саксаганського і завершуватись на вулиці Шота Руставелі або на Еспланадній, біля ТРЦ «Гулівер».

Ця трамвайна лінія могла б зменшити потік пасажирів на тих станціях метро, де зафіксована найбільша кількість робочих місць, а саме — переходи Театральна-Золоті ворота (червона та зелена лінія метро) та Хрещатик-Майдан Незалежності (червона та синя лінія метро).

Але ініціатива 2017 року була заблокована Департаментом містобудування та архітектури, оскільки «трамваї ніколи не зможе нормально функціонувати у центрі міста».

Також ми раніше писали? Київрада прийняла рішення, що дозволить запустити 4G в метро, що Київрада прийняла рішення, що дозволить запустити 4G в метро.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...