Реклама

💻 Український ІТ сектор отримав інвестиції у понад 500 мільйонів доларів

За минулий рік інвестиції в ІТ в Україні досягли рекордних розмірів.
Čytaty latynkoju
💻 Український ІТ сектор отримав інвестиції у понад 500 мільйонів доларів
  1. Головна
  2. Новини
  3. 💻 Український ІТ сектор отримав інвестиції у понад 500 мільйонів доларів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За минулий рік інвестиції в ІТ в Україні досягли рекордних розмірів.

Щорічне дослідження венчурного ринку України DealBook 2020 зазначає, що 2019 рік став визначним для сфери ІТ в Україні — залучили понад $544 мільйонів інвестицій від різних світових компаній. Це на $199 мільйонів більше ніж минулого року.

Міжнародні фонди Iconiq Capital, General Catalyst, Goldman Sachs VC стали основними інвесторами цього року. Для українських стартапів це головні інвестори на початкових стадіях.

Більшість отриманих інвестиційних коштів (77%) отримали три компанії: Grammarly, GitLab, People.ai.

Grammarly

Компанію заснували 2009 року в Києві українці Максим Литвин, Олексій Шевченко та Дмитро Лідер, і вона є прибутковою від 2011 року. З часу першого інвестиційного раунду у травні 2017 року Grammarly збільшила кількість користувачів більш ніж утричі.

Над проєктом працює 110 осіб. Команда різко зросла, коли сервіс став безкоштовним. Сьогодні щоденно послугами Grammarly користуються 6,9 млн людей на планеті, а застосунок із магазину Chrome Web Store отримав 18 тис відгуків та понад 10 млн завантажень.

Зараз компанія базується у Сан-Франциско і працювала на засадах бутстрепінґу із 2009 року.

GitLab

Компанію заснували український програміст Дмитро Запорожець та нідерландський підприємець Сід Сібранджі у 2014 році. Компанія займається розвитком однойменної платформи для спільної роботи над кодом.

У вересні 2018 стартап залучив $100 млн у ході раунду D та отримала оцінку в $1,1 млрд. Раунд очолила інвестиційна компанія Iconiq Capital. Вона керує коштами Марка Цукерберга та інших підприємців. У грудні до інвесторів GitLab приєднався інвестиційний банк Goldman Sachs, який вклав $20 млн.

Зараз у GitLab працює 352 людини, всі — на віддаленій основі, офісів компанія не має. Загалом співробітники перебувають у понад 45 країнах.

Також ми раніше писалиЗасновник GitLab назвав компанію українською і готовий наймати в Україні більше людей, що засновник компанії GitLab готовий наймати в Україні більше людей.

People.ai

People.ai – стартап, що відслідковує контакти між командами продажу та клієнтами. Компанія збирає дані про процес роботи підприємства, аналізує їх, та пропонує шляхи вирішення проблем. Це відбувається в інтеграції з чинними CRM.

Компанію було засновано українським підприємцем Олегом Рогинським у 2016 році. За час існування компанії вдалося сумарно залучити понад $100 млн.

Зараз в People.ai працює близько 145 осіб; серед клієнтів стартапу – близько 50 великих компаній.

Також раніше повідомлялось, що для закордонних інвесторів спростять процедуру отримання українського громадянства.

Громадянство для інвесторів

Кабінет міністрів вводить спрощену систему отримання громадянства для іноземних громадян, які інвестували в Україну не менше $100 000.

Відповідно до постанови спростити отримання українського громадянства також пропонується для висококваліфікованих фахівців, гостра потреба в яких є відчутною для економіки країни.

Також ми раніше писали??‍? В Україні з’явилась «ґрінкарта для айтішників», що В Україні з’явилась «ґрінкарта для айтішників».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...