Реклама

📄 Мінцифра планує запровадити електронне голосування на виборах

Міністерство цифрової трансформації готує проєкт цифровізації виборів.
Čytaty latynkoju
📄 Мінцифра планує запровадити електронне голосування на виборах
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📄 Мінцифра планує запровадити електронне голосування на виборах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міністерство цифрової трансформації готує проєкт цифровізації виборів.

Електронне голосування

Минулого тижня Мінцифри, депутати комітету з цифрової трансформації та Центральна Виборча Комісія провели спільну нараду про електронне голосування.

Чиновники провели дослідження і виявили, що Україна вже готова до впровадження такої технології.

Також вже є робоча група, що працює над майбутнім законопроєктом та перша концепція проєкту від депутатів Комітету цифрової трансформації.

Окрім цього вже є один окрема концепція для пілотного електронного голосування на закордонних виборчих дільницях.

https://www.facebook.com/eGovernanceUkraine/photos/a.740436362676302/2839020139484570/?type=3&theater

У міністерстві зазначають, що повноцінного електронного голосування на місцевих виборах, які мають відбутися 25 жовтня 2020 року, ще не буде. У планах лише зробити експериментальні проєкти на окремих виборчих дільницях.

Коли можна очікувати повноцінне онлайн голосування — The Vote

Як повідомлялось раніше, українці зможуть повноцінно проголосувати онлайн вже на наступних виборах президента в 2024 році. Уряд вже готує спеціальний проєкт під назвою The Vote.

На першому етапі це будуть опитування, завдяки яким президент, прем’єр та інші будуть дізнаватися реальну думку жителів країни. Причому система ідентифікації реалізована через Mobile ID, електронний підпис, Bank ID. Ми хочемо дати людям інструменти прямої демократії. А паралельно, звичайно ж, потрібно розвивати способи електронної взаємодії з державою, формувати цю культуру

Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації

Цифровізація в Україні

Вже у лютому цього року представили? Застосунок «Дія» став доступним для всіх. Як завантажити мобільний застосунок «Дія» або як його ще називають «Держава у смартфоні». Це онлайн-сервіс державних послуг, над яким працює Міністерство цифрової трансформації України. Застосунок має стати зручним засобом взаємодії людини з державою. Без черг, бюрократії та перерв на чаювання.

Наразі «Дія» доступна у вигляді мобільного застосунку та онлайн версії.

Окрім того Міністерство енергетики та захисту довкілля представило♻️ В Україні запустять Єдину екологічну платформу — ECO Platform концепцію Єдиної екологічної платформи — ECO Platform.

Єдина екологічна платформа дозволить дивитися дані про екологічні ресурси в режимі онлайн, а також подавати заявку на використання природних ресурсів, створювати запити до відповідних держорганів та багато чого іншого.

Також ми раніше писалиДіджиталізація державних послуг на прикладі Польщі про діджиталізацію державних послуг на прикладі Польщі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...