Реклама

🚇 Комісія Київради дала дозвіл на розвиток 4G в метро — коли з’явиться інтернет

На сесії Київради встановили тарифи для мобільних операторів.
Čytaty latynkoju
🚇 Комісія Київради дала дозвіл на розвиток 4G в метро — коли з’явиться інтернет
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚇 Комісія Київради дала дозвіл на розвиток 4G в метро — коли з’явиться інтернет
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На сесії Київради встановили тарифи для мобільних операторів.

Що відбулося?

Комісія з питань транспорту зв’язку та реклами узгодила відповідний проєкт, що дозволить мобільним операторам розпочати модернізацію своїх мереж у столичному метрополітені.

Проєкт рішення прийняли сьогодні, 11 березня, на засіданні комісії.

Цей проєкт встановлює плату до елементів інфраструктури, транспорту, енергетики, кабельної каналізації електрозв’язку, будинкової розподільчої мережі комунальної власності, повідомляє НВ.

Коли все ж буде 4G в метро?

Для повноцінного запуску 4G в київському метро за відповідний проєкт мають проголосувати депутати на наступному засіданні Київради у четвер, 12 березня. Якщо це відбудеться, мобільні оператори планують запустити 4G в метро ще на восьми станціях протягом шести місяців.

На всіх станціях зв’язок четвертого покоління з’явиться до кінця цього року.

Наразі 4G серед підземних станцій запустили лише на Академмістечку — про це ми писали? Vodafone протестував 4G у метро столиці. Обіцяє запуск у березні (але це не точно) раніше. Швидкісний мобільний інтернет повністю покриває станцію метро Академмістечко і половину шляху до наступної станції — Житомирської.

Оператори не можуть продовжити модернізацію та надати доступ до четвертого покоління зв’язку на інших станціях, оскільки тарифи на користування елементами інфраструктури може встановлювати лише Київрада, а сам «Київський метрополітен» таких повноважень не має.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...