Реклама

🚣🏻‍♂️ Парк на воді: у Копенгаґені вигадали плавучі зони відпочинку

Два данські архітектори придумали нове застосування гавані Копенгагену, вони зробили плавучі парки, або, як вони самі їх називають — «паркіпелаги».

Čytaty latynkoju
🚣🏻‍♂️ Парк на воді: у Копенгаґені вигадали плавучі зони відпочинку
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚣🏻‍♂️ Парк на воді: у Копенгаґені вигадали плавучі зони відпочинку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Два данські архітектори придумали нове застосування гавані Копенгагену, вони зробили плавучі парки, або, як вони самі їх називають — «паркіпелаги».

Магнус Маарбьерг та Маршал Блехер, автори проєкту, зазначають, що «паркіпелаги» зроблені для того, щоб збільшити загальну площу міст відпочинку Копенгаґена.

Ідея проєкту — звернути увагу спільноти на проблеми екології, оскільки збільшення рівню води майже унеможливлює покращення міського середовища Копенгаґена.

Сам концепт ідеї з’явився коли вони зустрілись в архітектурній школі, де і придумали проєкт «Острова Копенгагена», в рамках якого створили плавучий суспільний простір.

Острови будуть розташовані у відповідних місцях посеред гавані.

Площа паркіпелага — 20 квадратних метрів, в центрі дерев’яного острова стоїть шестиметрова липа. Перший прототип виготовили вручну і назвали CPH-Ø1. Літера Ø (оьє) в данській мові позначає острів.

Острови будуть служити платформами для різних видів діяльності — плавальних зон, саун, садів, ферм для мідії та кав’ярні.

Влітку острови будуть розташовані у невикористаних частинах гавані. Взимку та для різних заходів або фестивалів, острови можуть бути об’єднані як «суперконтинент», створюючи великий острів, до якого легше дістатись з боку гавані.

Цей проєкт переміг у номінації «Найкраща ініціатива» у Копенгаґені в 2019 році. Окрім того, в 2018 році його ще було номіновано на конкурсі Beazly Designs of the Year у Лондоні.

Раніше ми пояснювали? Урбаністика за 15 хвилин — чому в наших містах не так комфортно як у Європі, чому в наших містах не так комфортно як у Європі — урбаністика за 15 хвилин.

Також ми  писали«Найрозумнішим» серед міст світу став Копенгаген, що Копенгаґен став «найрозумнішим» серед міст світу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...