Реклама

👨🏻 Вусатий фанк: виходить документальний фільм про український фанк 1970-х

У мережу виклали трейлер документального фільму про музикантів української естради 1970-х років, ці часи також називають «золотою епохою» української поп-музики.
Čytaty latynkoju
👨🏻 Вусатий фанк: виходить документальний фільм про український фанк 1970-х
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👨🏻 Вусатий фанк: виходить документальний фільм про український фанк 1970-х
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У мережу виклали трейлер документального фільму про музикантів української естради 1970-х років, ці часи також називають «золотою епохою» української поп-музики.

Компанія «Т.Т.М.» представила завершений документальний фільм «Вусатий фанк» від режисера Олександра Ковша та Віталія Бардецького, музичного журналіста та колишнього менеджера гуртів «Скрябін» та «Океан Ельзи»

Стрічка розповідає про історію таких виконавців, як «Смерічка», «Світязь», «Арніка», «Кобза», «Візерунки шляхів», «Березень», «Дзвони», «Водограй» та інші.

«Вусатий фанк» вийде на екрани за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури України. Цей проєкт став одним із переможців конкурсного відбору Держкіно, отримавши 1,7 мільйона гривень.

Точної дати прем’єри фільму ще немає, але очікується, що він вийде цієї весни.

 

Український фанк сьогодні

Увага до української музики 70-х років почала посилюватись три-чотири роки тому, завдяки одеському діджею C.J. Plus, який випустив кілька подкастів Ukrainian Funk, де поєднав соул та український фанк.

Одною з найкращих прикрас своєї колекції автор вважає пісню «Зоре моя вечірняя» ВІА «Водограй», текст якого базується на основі однойменого вірша Тараса Шевченка

Цінні матеріали для написання підбірки музики йому надав відомий український коллекціонер Григорій Іванців, а щоби отримати записи українсько-канадської співачки Любомири Ковальчук та ВІА «Зоря», він замовив платівку з США в Україну.

Арт-проєкт «РЕ:Майстер»

Минулого року Віталій Бардецький та куратор Настя Калита відкрили виставку, де вони запропонували українським митцям переосмислити сюжети, зображені на платівках Софії Ротару, Назарія Яремчука, гурту «Водограй» та інших. 

Назарій Яремчук «Незрівнянний Світ Краси»

Художник: Женя Анфалов

Тріо Маренич «Поёт Трио Маренич»

Художник: Олексій Биков

ВІА «Ватра»

Художник: Євген Таран

Софія Ротару «Червона Рута»

Художник: Вова Воротньов

Ніна Матвієнко «Нина Матвиенко Поет
Украинские Народные Песни»

Художниця: Яся Хоменко

ВІА Візерунки шляхів «Візерунки шляхів»

Художник: Микола Карабінович

ВІА Смерічка «Смерічка»

Художник: Юра Каневський

ВІА Водограй «Водограй»

Художники: Роман Хімей, Ярема Малащук

Також ми раніше писали? Українка отримала Ґреммі: що відомо про Надію Шпаченко про Надію Шпаченко — українку, що отримала Ґреммі цього року.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...