Реклама

♻️ В Україні запустять Єдину екологічну платформу — ECO Platform

Міністерство енергетики та захисту довкілля представило нову концепцію Єдиної екологічної платформи.
Čytaty latynkoju
♻️ В Україні запустять Єдину екологічну платформу — ECO Platform
  1. Головна
  2. Місто
  3. ♻️ В Україні запустять Єдину екологічну платформу — ECO Platform
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міністерство енергетики та захисту довкілля представило нову концепцію Єдиної екологічної платформи.

Що можна зробити на ECO Platform

Єдина екологічна платформа дозволить дивитися дані про екологічні ресурси в режимі онлайн, а також подавати заявку на використання природних ресурсів, створювати запити до відповідних держорганів та багато чого іншого.

Ось повний перелік функцій, які матиме ECO Platform:

  • Інформація про природні ресурси та їх використання
  • «Єдиний кабінет», який дозволить обрати на мапі об’єкт та одразу подати заявку на дозволи чи взяти участь у аукціоні
  • Відстежувати етапи отримання дозволів на користування природним ресурсом
  • Отримати дані екологічного моніторингу
  • Направляти запити до платформи відповідних органів та передавати інформацію про порушення в області екології

Структура платформи ділитиметься на чотири розділи: ліс, риба, вода та надра.

Ліс

У розділи «Ліс» буде можливість перевірки законності здійснення вирубок та можливість повідомити природоохроні органи у разі незаконих вирубок. Також буде «Ліс у смартфоні» — оперативна інформація щодо лісових насаджень, у яких планують здійснювати заготівлю деревини.

Вода

Усі паперові данні по водних ресурсах переведуть у «цифру». Архів паперових даних водних об’єктів налічує приблизно 2 тони паперу, переведення документації збереже 34 дерева, які забезпечать 2190 людей киснем на рік.

Риба

Для рибних ресурсів впровадять електронні сервісні послуги, що, за оцінками міністерства, зекономлять підприємцям 10 776 гривень  і 3807 годин праці на рік. Також буде запроваджено електрону звітність, що дозволить робити усі операції через комп’ютер та зекономить 8000 годин та 226 400 гривень на рік, а переведення документації у цифру збереже 57 дерев, що зможуть забезпечити киснем 3467 людей на рік.

Надра

У категорії «Надра» сервіс запропонує Атлас надрокористувача та електронний кабінет, що значно полегшить пошук цікавих об’єктів та отримання дозволів. Відкритість даних про ресурси дозволить відслідковувати їх розподіл і унеможливить існування тіньового ринку.

Сервіс буде доступний усім цілодобово.

Навіщо потрібна така платформа

Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель вважає, що закритість інформації про природні ресурси призводить до корупції та обмежує потенціал інвестицій у відповідні галузі.

Держава зазнала збитків від незаконної вирубки лісів у розмірі понад 1 мільярд гривень за п’ять років. А збитки від незаконного рибальства та обігу аквакультурних біоресурсів вже зросли до мільярда гривень щорічно.

Окрім того серед інших проблем це канцелярський формалізм, котрий утворює великий паперовий багаж і ускладнює процес оформлення документів. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2530395593897881&set=a.2338723256398450&type=3&theater

Також ми раніше писали♻️ Компанія з України випустила біорозкладні пакети для продуктів та сміття, що компанія з України випустила біорозкладні пакети для продуктів та сміття і що протягом доби в Україні посадять? Озеленення України: протягом доби в Україні посадять 1 мільйон дерев 1 мільйон дерев.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...