Реклама

📜 Проєкт Vkraina зі старовинними мапами України знову доступний

Сайт Vkraina, який дозволяє подивитися старовинні українські землі, був недоступним для користувачів протягом довгого періоду.
Čytaty latynkoju
📜 Проєкт Vkraina зі старовинними мапами України знову доступний
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 📜 Проєкт Vkraina зі старовинними мапами України знову доступний
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сайт Vkraina, який дозволяє подивитися старовинні українські землі, був недоступним для користувачів протягом довгого періоду.

Повернення проєкту

Як зазначає головний ініціатор проєкту Андрій Осадчук, Vkraina поновила свою діяльність і знову онлайн. 

Також він додає, що проєкт рушатиме далі до освітніх закладів та програм в рамках «повного перезавантаження».

Що таке Vkraina

Vkraina — це мультимедійний проєкт під керівництвом мобільного оператора «Київстар». Його було засновано у 2013 році.  

В основі проєкту — 51 унікальна старовинна мапа території українських земель XVI–XVIII ст. Оригінали були надані з приватної колекції Андрієм Осадчуком, колишнім членом правління компанії «Київстар», а нині народним депутатом України.

Також до загального оформлення додали авторську музику у стилі доби пізнього Ренесансу та українського бароко, автор музики — композитор Вадим Борисенко. 

Загальна ідея проєкту — зробити якісні, оцифровані, історичні матеріали доступними для кожного, хто цікавиться історією України: учбових закладів, вчених та дослідників.

На даний момент проєкт доступний трьома мовами — англійською, українською та російською. Подивитися на мапи можна за посиланням.

Здобутки проєкту

Застосунок Vkrainа для Windows 8 та Windows Phone 8 потрапив у шорт-лист глобального конкурсу The World Summit Award Mobile 2014.

До участі в конкурсі запрошували розробників із 170 країн, які входять до ЮНЕСКО. Vkraina була визнана найкращим застосунком в номінації «Мобільна освіта» (m-Learning and Education).

Заявлена ціль WSA-mobile — зробити унікальний цінний контент доступним для широкого загалу за допомогою технологій. Дана ціль співпала з нашою, коли ми розробляли проєкт — за допомогою технологій ми надаємо українцям доступ до унікальних знань про свою країну

Дарія Партас, Спеціаліст зі зв’язків з громадськістю «Київстар»

Крім того, проєкт Vkraina у 2013 році був відзначений сріблом у категорії «Майстерність в інтерактиві: дизайн» на 14-му Київському міжнародному фестивалі реклами. Також проєкт потрапив у шорт-ліст категорії «Майстерність в інтерактиві: відео/аудіо»

Також ми нещодавно писали? Держава у смартфоні: на платформі «Дія» розпочався бета-тест електронного кабінета, що на платформі «Дія» розпочався бета-тест електронного кабінету.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...