Реклама

💰 Влада США обговорить із блокчейн-стартапами оподаткування криптовалюти

Податкова служба США збирає саміт, на якому обговорять правовий режим криптовалют в країні. Це може повпливати і на стан індустрії в усьому світі.
Čytaty latynkoju
💰 Влада США обговорить із блокчейн-стартапами оподаткування криптовалюти
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💰 Влада США обговорить із блокчейн-стартапами оподаткування криптовалюти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Податкова служба США збирає саміт, на якому обговорять правовий режим криптовалют в країні. Це може повпливати і на стан індустрії в усьому світі.

Податкова служба США (Internal Revenue Service) оголосила про плани провести саміт з криптовалютними стартапами для обговорення підходу до оподаткування цифрових активів.

Саміт пройде 3 березня в штаб-квартирі IRS в Вашингтоні. В ході зустрічі відбудуться чотири панельні дискусії:

  • Обговорення технології криптовалют
  • Проблеми бірж
  • Особливості податкового декларування
  • Дотримання нормативних вимог

Ключове питання полягає у визначенні базової вартості кожної одиниці криптовалюти, яка бере участь у фінансової операції. Власник криптовалюти може купувати її частинами, тож під час продажу якоїсь кількості — не ясно, яку ціну варто призначити для визначення доходу, який обкладається податком.

Раніше, у жовтні минулого року, IRS вже опублікувало інструкцію по оподаткуванню криптовалюти. 

Документ IRS роз’яснив визначення базової вартості або справедливої ​​ринкової ціни криптовалюти, отриманої в якості доходу, наприклад, при майнінґу. На думку IRS, вартість однієї одиниці криптовалюти треба розраховувати, складаючи разом всі витрати в доларах, включаючи збори, комісійні та інші витрати на придбання.

Ставлення інших країн до критовалют

Правовий режим криптовалют у кожній країні різний. Немає чітких правил щодо податків та нормативних вимог. 

Наприклад, у Німечинні криптовалюту визнають в якості розрахункової грошової одиниці. У Японії криптовалюта також є законним платіжним засобом з податком на покупку.

У Китаї операції з біткоіном заборонені для банків, але дозволені для фізичних осіб, при цьому країна лідирує в області майнінґу через наявність найбільших виробничих потужностей.

У Швейцарії на криптовалюту поширюються такі ж правила, як і на іноземні валюти, і ця країна є однією з найбільш сприятливих за юрисдикцією для біткоїн-стартапів.

Ситуація з критовалютою в Україні

У березні 2017 року голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин зазначив, що біткоїн і інші криптовалюти не можна використовувати на території нашої країни як засіб платежу, оскільки це суперечить нормам українського законодавства.

Проте, минулоріч народні депутати разом із Міністерством цифрової трансформації оголосили про розробку спеціального законопроєкту про оподаткування криптовалют. За пропозицією? Законопроект 2461: легалізація криптовалюти та 5% податку ініціаторів, податок на дохід від операцій з криптовалютами складе 5%.

Тоді ж міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив? В Україні з’явиться офіс глобальної криптовалютної біржі Binance — міністр Федоров про прихід найбільшої криптовалютної біржі у світі Binance на український ринок.

Також у грудні 2019 року Верховна Рада ухвалила? Рада ухвалила законопроект 2179 про фінансовий моніторинг криптовалюти в цілому законопроєкт 2179 про фінансовий моніторинг криптовалюти — всі фінансові операції з віртуальними активами на суму понад 30 000 гривень перевірятимуться заради протидії тероризму та відмиванню грошей.

Читайте також колонку? 3 причини, чому криптовалюти — на часі Олексія Федорова про 3 причини, чому криптовалюти на часі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...