Реклама

🚙 Tesla відмовиться від використання кобальту. Це може здешевити електромобілі на 50%

Кобальт — один з найдорожчих металів в акумуляторах електромобілів. 
Čytaty latynkoju
🚙 Tesla відмовиться від використання кобальту. Це може здешевити електромобілі на 50%
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🚙 Tesla відмовиться від використання кобальту. Це може здешевити електромобілі на 50%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кобальт — один з найдорожчих металів в акумуляторах електромобілів. 

Що відбувається з Tesla

Китайська компанія CATL тривалий час займалася розробкою проєкту, який дозволив би підвищити ємність і безпеку батарей, в яких відсутній дорогий кобальт

Саме тому Tesla домовляється з CATL про постачання акумуляторів, в яких немає кобальту. Ці акумулятори будуть використовуватися в електромобілях Tesla, вироблених в Китаї. 

Що зміниться

Якщо домовленість буде досягнута, це буде означати, що американський автовиробник вперше стане використовувати літій-залізо-фосфатні акумулятори (LFP), за рахунок чого йому вдасться зменшити собівартість електромобілів.

Імовірно, це дозволить знизити і ціну для споживача, що було б корисно на фоні зниження загального продажу електромобілів в Китаї.

На даний момент між компаніями переговори на завершальній стадії, якщо угода буде досягнутою, то це може зменшити ціну на виробництво машин у два рази.

Яка різниця між новими та старими двигунами

Виробники електромобілів зазвичай використовують нікель-кобальто-алюмінієві (NCA) або нікель-марганцево-кобальтові (NMC) акумулятори на пасажирських транспортних засобах через їх більш високу щільності енергії, що має вирішальне значення для визначення того, як далеко електромобіль може проїхати на одній зарядці.

Літій-залізо-фосфатні (LFP) батареї, які набагато менш популярні в автомобільній промисловості і використовуються тільки в деяких китайських електромобілях через більш низьку ціну. Але одним з переваг LFP-батарей є те, що вони не використовують кобальт, який є дорогим і спірним мінералом.

Також, ми нещодавно писали? Автопілот Tesla врятував 8 людей від падіння дерева про те, як автопілот Tesla врятував 8 людей від падіння дерева. 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...