Реклама

👨🏼‍⚕️ У лікарні Києва вперше імплантували механічне серце — КМДА

Це перша подібна операція в Україні, виконана на базі муніципального медичного закладу.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍⚕️ У лікарні Києва вперше імплантували механічне серце — КМДА
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨🏼‍⚕️ У лікарні Києва вперше імплантували механічне серце — КМДА
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це перша подібна операція в Україні, виконана на базі муніципального медичного закладу.

В Олександрівській клінічній лікарні Києва кардіохірурги провели операцію з імплантації механічного серця. Така операція була проведена на базі муніципального медичного закладу вперше.

67-річний киянин, якому зробили операцію, страждає на важку форму серцевої недостатності і переніс кілька інфарктів. Протягом останнього місяця він перебував на стаціонарному підтримувальному лікуванні.

Тривала операція 3 години. Загальна вартість операції — 5 мільйонів гривень, з них 4,5 мільйони коштує саме серце. Операція була проведена у рамках програми «Здоров’я киян», яку фінансує місто, тож процедура була безкоштовна для пацієнта.

Завідувач кардіологічного відділення Олександрівської лікарні Віктора Клюзка зазначає, що імплантоване механічне серце чоловіка допомагає організму функціонувати належним чином.

Серце не працювало. Чоловік не міг далеко ходити та постійно знаходився в лікарні. Ми вводили необхідні ліки, щоб підтримувати роботу серця. Тепер пацієнт може літати у будь-який куточок світу. Він живе, як зі звичайним механічним клапаном. І приймає лише варфарин. Раніше ці механічні серця були перехідним етапом до трансплантації. Сьогодні ж це – окрема альтернатива. І пацієнти живуть багато років із такими механічними серцями

Віктор Клюзка, Завідувач кардіологічного відділення Олександрівської лікарні

Після операції пацієнта відвідав мер міста Києва Віталій Кличко.

Це кардіологічне відділення є одним із найкращих відділень в Україні. За два роки тут проведено більше 7 тисяч операцій на серці. Це більше 7 тисяч врятованих життів киян. Днями тут зробили унікальну операцію з імплантації механічного серця. Усього декілька таких операцій було зроблено в Україні – в Інституті серця. Операція, що зробили столичні кардіохірурги, – це найвищий рівень, який може бути в кардіології. Операція пройшла успішно. Пацієнт уже ходить і почувається добре

Віталій Клічко, Мер Києва

Механічне серце було привезено зі США. Місто коштом платників податків придбало два таких серця. Друге механічне серце буде невдовзі імплантоване ще одному пацієнту.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...