Реклама

🛰️ Rocket Lab запустить для NASA супутник на місячну орбіту

Це стане наступним кроком у підготовці до програми Lunar Gateway — космічної станції, яка допоможе вивчати Місяць.
Čytaty latynkoju
🛰️ Rocket Lab запустить для NASA супутник на місячну орбіту
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🛰️ Rocket Lab запустить для NASA супутник на місячну орбіту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це стане наступним кроком у підготовці до програми Lunar Gateway — космічної станції, яка допоможе вивчати Місяць.

Метою цієї місії є виведення CAPSTONE CubeSat на орбіту між Землею та Місяцем, де планують побудувати космічну станцію Gateway. До запуску супутнику, NASA долучила стартап Rocket Lab, що спеціалізується на ракетних системах та технологіях.

Запуск заплановано на 2021-й рік. Це стане другим місячним польотом, що стартуватиме з льотної бази Wallops у Вірджинії.

Що таке CubeSat?

Це 12-ти блоковий космічний корабель, на борту якого знаходиться система зв’язку здатна відслідковувати відстані між іншими орбітальними супутниками та космічними кораблями. Вага супутника близько 25 кг, а за розмірами він схожий на мікрохвильовку.

Передбачається, що отримані від нього дані можна буде використовувати для забезпечення автономної навігації майбутніх космічних місій. Це дозволить визначати місцеперебування місій, покладаючись не лише на дані з Землі.

Після виходу на орбіту, супутник має обертатися довкола Землі по місячній траєкторії. Інформацію, зібрану протягом дослідження: використають для логістичних розрахунків програми по створенню пілотованої космічної орбітальної станції Gateway.

Що таке Lunar Gateway?

Це проект міжнародної космічної станції, що має розташуватися на Місячній орбіті. Передбачається, що вона має стати проміжковим пунктом зупинки для участників Місячних місій, а у майбутньому —  пересадочним вузлом для космонавтів, що прямуватимуть на Марс.

До 2024 року NASA планує висадку перших жінки та чоловіка на поверхню Місяця, як і встановлення постійного людського перебування на Місяці.

Нагадаємо, що NASA вже не вперше залучає до розвитку своїх космічних місій сторонні компанії. У вересні минулого року вони підписали контракт вартістю 13,7 млн доларів на розробку та експлуатацію CubeSat з компанією Advanced Space of Boulder. На запуск супутника Rocket Lab було виділено 9,95 млн доларів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...