Реклама

🤑 Google планує платити видавцям за новинний контент

Наразі компанія веде переговори щодо нововведення з відомими видавництвами США та Європи.
Čytaty latynkoju
🤑 Google планує платити видавцям за новинний контент
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🤑 Google планує платити видавцям за новинний контент
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі компанія веде переговори щодо нововведення з відомими видавництвами США та Європи.

Що відбувається?

Google, імовірно, працює над ще одним новинним продуктом, для якого розглядає можливості співпраці з великими видавництвами (здебільшого у Європі) на платній основі, як повідомляє The Washington Post. Компанія збирається платити видавцям за їхній контент у цьому продукті. Там вважають, що це допоможе в боротьбі за високі журналістські стандарти та проти фейкових новин.

Це не перша спроба Google протистояти дезінформації. У 2018-му році компанія створила News Initiative, ініціативу, яка навчає користувачів виділяти якісну журналістику, пропонує інструменти та тренінги для професійного зростання та допомагає новинним сайтам розвиватися з точки зору бізнесу.

Чи лише в цьому причина?

Здається, що ні. Річ у тому, що 12 квітня 2019-го року Європейська рада схвалила директиву про авторське право на ринку ЄС. Вона має зобов’язати інтернет-платформи сплачувати видавцям комісію за авторський контент. Закон, ухвалений на базі цієї директиви, вже запрацював у Франції, інші держави ЄС повинні прийняти відповідні закони до квітня 2021-го року.

Google, тим часом, відмовлявся платити авторам за цитування текстів публікацій у результатах пошукової системи, натомість вирішивши змінити алгоритм відображення результатів, видаливши звідти витримки зі статей.

Facebook та Apple також працюють над впровадженням оплати новинного контенту, але це майже не позначається на прибутках медіаіндустрії. Основним доходом великих онлайн-ресурсів все ще є продаж реклами.

Читати про те, як користувачі IGTV зможуть заробити на власних відео.? Instagram допоможе користувачам IGTV монетизувати свої відео

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...