Реклама

🌆 Startup-in-Residence: стартапи, які вирішуватимуть проблеми українських міст

Чотири команди ДонорUA, UnexploredCity, SWW TrafficMaps, OctaEnergy, яких обрало журі Startup-in-Residence, реалізують свої інноваційні проєкти у Києві та Вінниці.
Čytaty latynkoju
🌆 Startup-in-Residence: стартапи, які вирішуватимуть проблеми українських міст
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌆 Startup-in-Residence: стартапи, які вирішуватимуть проблеми українських міст
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чотири команди ДонорUA, UnexploredCity, SWW TrafficMaps, OctaEnergy, яких обрало журі Startup-in-Residence, реалізують свої інноваційні проєкти у Києві та Вінниці.

У Києві відбувся Startup-in-Residence Demo Day — фінал першої акселераційної програми від TechUkraine, що стартувала у партнерстві з муніципалітетами Києва та Вінниці у листопаді 2019.

Українська програма Startup-in-Residence стала другою імплементованою на європейському континенті після Нідерландів.

Як проходив Startup-in-Residence Demo Day

9 команд у форматі пітчингу презентували урбан-проєкти зі сфер екології, медицини, туризму, транспорту та нерухомості, що можуть і повинні вирішувати виклики міст, робити їх більш комфортними, безпечними та привабливими для містян.

Startup-in-Residence

Багаторічний успішний досвід Амстердаму говорить про те, що в основі партнерства міст і стартапів лежить створення спільнот, які поширюють знання, діляться досвідом і рішеннями, що у свою чергу посилює та розвиває можливості усієї екосистеми інновацій країни

Рубен Ньювенхаус, очільник Amsterdam Economic Board, Startup City, автор книги «Місто стартапів»

Хто став переможцем

  • UnexploredCity (Київ) — це комплекс цифрових рішень для гравців туристичного сектору та туристів. Платформа маршрутів містами, до якої може приєднатися будь-який охочий (гід, туристична агенція чи муніципалітет), та віртуальні гіди (чат-боти в месенджерах Facebook Messenger та Telegram)
  • SWW – TrafficMaps (Київ) — проєкт, що оцифровує організацію дорожнього руху, створює інструмент для ефективного управління бюджетними витратами в сфері traffic management та платформу для моделювання і прогнозування транспортних рішень на базі traffic data.
  • ДонорUA (Вінниця) — проєкт, що допомагає українцям вчасно знайти донорів крові та займається популяризацією безоплатного добровільного донорства крові. Співпраця з ДонорUA для міста — це підвищення ефективності та прозорості в сфері донорства та вчасна медична допомога мешканцям міста.
  • Octa Energy (Вінниця) — багатоканальна зарядна система для електромобілів, щоб використовувати в місцях з обмеженою потужністю енергетичних мереж. Проект дає можливість швидкого та менш затратного переходу на екологічніший електротранспорт у міст.

Стартап Waste Ukraine Analytics після доопрацювання проєкту буде також апробований у Вінниці.

  • Waste Ukraine Analytics — єдина в Україні платформа-агрегатор розрізнених відкритих даних щодо поводження з відходами з функцією маркетплейсу для підбору постачальників та переробників/утилізаторів вторсировини та відпрацьованих матеріалів.

Читайте також про те, що в Україні стартує? В Україні стартує набір на інтенсив зі сталого розвитку для хабів та бізнес-шкіл набір на інтенсив зі сталого розвитку для хабів та бізнес-шкіл.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...