Реклама

💞 День закоханих: 5 способів затишно провести 14 лютого з другою половинкою

Обрати подарунок коханій людині — це ще півсправи (особливо прочитавши наш гайд). Набагато важливіше розпланувати цей день так, щоб він запам'ятався надовго. Якщо ваша фантазія залишилася на роботі або розчинилася у водоспаді буденних турбот, пропонуємо 5 сценаріїв, які допоможуть незабутньо провести 14 лютого.
Čytaty latynkoju
Unsplash
💞 День закоханих: 5 способів затишно провести 14 лютого з другою половинкою
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. 💞 День закоханих: 5 способів затишно провести 14 лютого з другою половинкою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Обрати подарунок коханій людині — це ще півсправи (особливо прочитавши наш гайд). Набагато важливіше розпланувати цей день так, щоб він запам'ятався надовго. Якщо ваша фантазія залишилася на роботі або розчинилася у водоспаді буденних турбот, пропонуємо 5 сценаріїв, які допоможуть незабутньо провести 14 лютого.

Навколо світу на дивані

Подорожувати можна і не виходячи з дому: лише один клік на пульті телевізора і ви на спекотному грецькому острові розбираєтеся в любовному трикутнику Меріл Стріп або куштуєте шоколад у віддаленому французькому містечку разом із Джонні Деппом.

Візьміть вихідний на День Закоханих (а він, до того ж, у п’ятницю!) та пориньте в атмосферу подорожей і пригод, згадайте романтику аеропортів і спільні поїздки, перегляньте фотокартки та сплануйте свою наступну мандрівку. Заблукати на вузьких вуличках Дубровника, загубитися серед шедеврів світового мистецтва у Відні чи зустріти світанок над Атлантикою в Лісабоні — шукайте натхнення на екрані і обов’язково його знайдете.

Щоправда, стримінги не зможуть передати смак та аромат далеких країн. Утім, із цим вам допоможе інша сучасна технологія.

Сьогодні в українських містах можна знайти ресторани з кухнею ледь не будь-якої країни світу — від Середземномор’я до Азії, від скандинавських свіжих морепродуктів до аргентинських страв на грилі. Завдяки доставці Raketa, всі країни світу — на відстані години від вашого порогу.

Замовляйте тематичні страви, вмикайте телевізор і насолоджуйтесь атмосферою та компанією один одного. А ось фільми, які можна обрати для перегляду:

  • «Рома» Альфонсо Куарона та мексиканська кухня
  • «Шоколад» чи «Амелі» та французька кухня
  • «Мамма Мія» та грецька кухня
  • «Їж, молись, кохай» чи «Турист» та італійська кухня
  • «Тепер я йду в далеку далечінь» та американська кухня
  • «Мільйонер із нетрів» та індійська кухня
  • «Труднощі перекладу» та японська кухня
  • «Готель Ґранд Будапешт» та австрійська чи угорська кухня

Що знадобиться:

Поїхати до Львова

На перший погляд, ідея поїхати до міста Лева здається досить банальною — в останні роки столиця Галичини стала справжнім місцем паломництва українських та зарубіжних туристів. Проте, на відміну від глобалізованого Парижа, місто не втратило свою індивідуальність, а оминути натовпів, щоб відчути атмосферу затишного Львова, все ще можна — просто треба знати, де її шукати.

Звісно, пройтися центральними вуличками та площею Ринок, зробити фото з живими скульптурами, піднятися на Ратушу та завітати до «Криївки» чи «Ресторації Бачевських» — це частина обов’язкової програми, особливо якщо ви вперше у місті.

Але ми також рекомендуємо додати до маршруту менш освоєні туристами локації:

  • площа Старий ринок і навколишні вулички — там знаходиться найстарша церква Львова
  • Львівська цитадель
  • Собор Святого Юра і площа з парком перед ним
  • бульвар Шевченка та навколишні тихі вулички, де є безліч затишних куточків
  • вулиця Пекарська — на шляху до Личаківського цвинтаря можна побачити фантастичний кампус Львівського Національного Медичного Університету імені Данила Галицького — одну з найромантичніших локацій міста
  • Бібліотека УКУ — сучасний культурно-освітній центр, відомий на всю країну
  • Музей тоталітаризму та район Підзамче

Також для того, щоб побачити знамениті галицькі твердині, непотрібно їхати у далеку експедицію. Лише у 20-30 хвилин на автобусі від Львова — «ідеальне місто» Жовква, трошки далі — Підгорецький та Олеський замки.

Після всіх активностей, аттракцій та вражень навряд у вас залишаться сили для того, щоб ще й влаштувати bar crawl чи навіть повечеряти у ресторані. На щастя, Raketa працює і у Львові, тож усі легендарні заклади міста Лева доступні у вашому смартфоні — як на iOS, так і на Android.

Що знадобиться:

  • квитки до Львова і назад
  • оренда помешкання — ми рекомендуємо шукати квартиру в австрійському домі
  • смартфон з мапою та застосунком Raketa

Знижка від Raketa для читачів Na chasi

Щоби ваш вечір став дійсно незабутнім, скористуйтеся застосунком Raketa — швидкою та безкоштовною доставкою їжі з міських ресторанів!

Знижка 100 гривень на перше замовлення — nachasi100

Знижка 50 гривень на будь-яке замовлення — nachasi50

Завантажити застосунок:

iOS | Android

***

Домашня фотосесія

Якщо перші асоціації зі словом «фотосесія» у вас — дитячий костюм Наполеона чи пірата, фотошпалери та погляд класної керівниці, сповнений всією втомою світу, то час це змінити. Влаштувати домашню фотосесію разом із партнером — чудовий спосіб пізнати один одного.

Байдуже, що ви — не професійні фотографи. Важливо те, що кожен із вас має свій унікальний погляд і вам точно цікаво дізнатися як бачить вас та ваші стосунки партнер. Отже, подумайте про це — що ви бачите у своєму партнері найяскравіше, який образ йому чи їй найбільше підходить, що він чи вона не помічає про себе. Можна придумати сеттинг та навіть костюми, але це не обов’язково.

Переглядати отримані знімки можна під пляшку доброго вина та їжу з гарного ресторану, яку вам привезе кур’єр Raketa, поки ви піддаватиметеся вашим творчим поривам.

Що знадобиться:

  • трошки фантазії — це не так складно як здається 😉
  • опціонально — костюми
  • смартфон з непоганою камерою та застосунком Raketa

Вечір у віртуальній реальності

Майбутнє вже поряд, і яскравий доказ тому — те, що ви можете поринути у віртуальну реальність просто у себе вдома. Достатньо орендувати VR-станцію, яка, зазвичай, складається з окулярів та консолі. За оренду ви заплатите лише кілька тисяч гривень, а задоволення отримаєте на всі сто.

Асортимент VR-ігор, або, правильніше буде сказати VR-експіріенсів, вражає. Ви можете зануритися на глибину океану, щоби дослідити підводний світ та спробувати не стати їжею для акули. Можете замінити собі віртуальною реальністю квест-кімнату: знешкодити бомбу, знайти вихід, пройти лабіринт — ціла купа варіантів. Можна навіть потрапити до світу справжнісіньких «Зоряних воєн». Доступно буквально все.

І все це можна робити в парі, або принаймні знімати свого партнера на телефон, щоби потім разом реготати над забавними моментами та викладати відоси в інстаграм.

Ось кілька ігор, за якими ви точно весело проведете час та отримаєте безліч смішних моментів:

Beat Saber

Keep Talking And Nobody Explodes

Astro Bot Rescue Mission

Tetris Effect

Statik

VR — це багато фізичної активності, тож разом із VR-шоломом одразу замовляйте багато калорій. Raketa домчить до вас так швидко, що зголодніти ви навіть не встигнете.

Що знадобиться:

  • VR-шолом — його можна орендувати (вартість близько 3-4 тисяч гривень за 3 години)
  • смартфон із застосунком Raketa

Зверніть увагу на те, що знаходження у VR-шоломі може викликати запаморочення, тож людям зі слабким вестибулярним апаратом варто все ж утриматися від цієї розваги.

Фуршет на двох

Туси і світські раути дуже часто забирають занадто багато енергії, щоби вважати їх дозвіллям. Тим більше, коли мова йде про те, щоб зробити паузу та просто насолодитися близькістю один до одного. З іншого боку, вишуканий вечір можна організувати не лише в дорогому ресторані чи на прийомі у посольстві.

Приберіть меблі і влаштуйте домашній фуршет, який точно буде кращим за публічний захід одразу з двох причин. По-перше, разом із коханою людиною не потрібно носити маску — можна просто бути собою. По-друге, можна не обмежувати себе у виборі страв!

Вдома ви вільні робити що завгодно, тож продегустуйте разом те, чого раніше не куштували. Не було часу навідатися до нового екзотичного закладу; вважали, що це просто не для вас; соромилися замовляти, бо не знали як це правильно їсти — все це більше неактуально.

Обирайте будь-які ресторани, будь-які страви та знаходьте нові незвичні смаки, відкривайте нові грані себе та своїх коханих.

На щастя, навіть найрізноманітніша вечеря зі стравами з 5-6 ресторанів обійдеться не так дорого, як здається, якщо використати застосунок Raketa для замовлення, адже доставка найсвіжіших страв — безкоштовна.

Що знадобиться:

Читайте також, що подарувати на День Закоханих — підбірка найкращих подарунків.

? Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...