Реклама

🎥 Побачити все: фільми-номінанти на «Оскар», які ще можна встигнути переглянути до церемонії

Спойлер: усі  можна подивитися. Напередодні вручення премії, «Джокер», «Одного разу… в Голлівуді», «Аутсайдери» та «Паразити» повернулися в українські кінотеатри на додачу до тих, хто дебютував у вітчизняному прокаті.
Čytaty latynkoju
🎥 Побачити все: фільми-номінанти на «Оскар», які ще можна встигнути переглянути до церемонії
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎥 Побачити все: фільми-номінанти на «Оскар», які ще можна встигнути переглянути до церемонії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Спойлер: усі  можна подивитися. Напередодні вручення премії, «Джокер», «Одного разу… в Голлівуді», «Аутсайдери» та «Паразити» повернулися в українські кінотеатри на додачу до тих, хто дебютував у вітчизняному прокаті.

У неділю, в ніч з 9-го на 10-те лютого, відбудеться 92-а церемонія вручення премії «Оскар» — найпрестижнішої нагороди в кінематографі. Особливістю цьогорічного конкурсу є доступність кінострічок, що були висунуті на номінації. Майже усі вони вже вийшли в українському прокаті у кінотеатрах або на стрімингових порталах.

Нагадайте, що таке «Оскар»

Оскар — це відзнака Американської академії кіномистецтва за визначні досягнення в галузі кінематографу. Приз у вигляді позолоченої статуетки вручається щорічно в різних категоріях, починаючи з 1927-го року. На Оскарі-2020 оберуть переможців у 24-х номінаціях, детальніше з ними всіма можна ознайомитись за посиланням.? «Оскар-2020»: оголосили номінантів на премію

На нагороду в основній категорії «Найкращий фільм» претендують 9 номінантів:

Пропонуємо не гаяти часу дарма, та подивитися стрічки, які зовсім скоро обговорюватиме весь світ. Тим паче, що це можна зробити просто на цих вихідних.

Стрічки, які ще можна встигнути подивитися на великих екранах:

Розклад сеансів шукай у кінотеатрах твого міста.

 

«1917»

Це військова драма, що розповідає історію двох солдатів під час Першої світової війни. Їм доручена важлива місія — встигнути передати наказ про скасування атаки, адже від цього залежить життя їхніх співвітчизників. Фільм Сема Мендеса вже встиг здобути не одну престижну нагороду, серед яких «Золотий глобус» та кілька відзнак премії BAFTA.

Чому потрібно подивитися: Особливістю фільму є незвична операторська робота — кінострічка була відзнята майже одним кадром. Для повного занурення в атмосферу тогочасних подій дуже радимо подивитися цей фільм саме у кінотеатрі.

«Кролик Джоджо»

Драмедіний фільм за книгою «Заґратовані небеса» Крістіни Люненс про пригоди маленького хлопчика, який вигадав собі уявного друга — Адольфа Гітлера. Події відбуваються під час Тайка Вайтіті («Вартові галактики») є не тільки режисером та сценаристом цього фільму, ще він знявся в ролі самого Гітлера. Також, одну з провідних ролей зіграла Скарлетт Йоханнсон. Серед приємних бонусів — чудова українська озвучка.

«Маленькі жінки»

Цей фільм розповідає про дорослішання та становлення юних сестер — Джо, Мег, Емі та Бет, які разом зі своєю матір’ю чекають на повернення батька з війни. Дія мелодрами, що знята за однойменним романом Луїзи Мей Олкотт «Маленькі жінки» відбувається у розпал громадянської війни в Сполучених Штатах. Фільм зняла Ґрета Гервіґ («Леді Бьорд»).

Чому потрібно подивитися: восьма екранізація роману (вже існує три аніме-серіали, один міні-серіал та три повнометражні фільми) зібрав справді зірковий акторський склад — у головних ролях  Флоренс П’ю, Меріл Стріп, Емма Вотсон, Тімоті Шаламе, Лора Дерн та Сірша Ронан.

«Одного разу… в Голлівуді»

Це довгоочікуваний, дев’ятий фільм Квентіна Тарантіно про Голлівуд, та, власне, про кіно. Разом з Леонардо Дікапріо та Бредом Піттом глядач порине у реалії кіноіндустрії кінця 60-тих — атмосфера гіппі, гучних вечірок та безтурботності, які перервалися резонансним вбивством, що сталося в Голлівуді в ніч на 9 серпня 1969 року.

Стрічка базується на реальних подіях, а прем’єра відбулася рівно за 50 років після сумнозвісного дня. Перед переглядом рекомендуємо ознайомитися з історію Шерон Тейт.

Чому потрібно подивитися: віртуозна актоська гра, безліч пасхалок та

«Джокер» 

Одна з найгучніших прем’єр минулого року, історія самотнього коміка Артура Флека, що зіткнувшись з жорстокістю світу, розчарувався у своїй професії, собі та людстві. Стрічка є окремим продуктом, і не пов’язана сюжетом з іншими фільмами DC Comics, тому буде цікава навіть тим глядачам, які не дуже добре знайомі зі всесвітом коміксів DC і не бачили попередніх фільмів про

Чому потрібно подивитися: феноменальна акторська робота Гоакіна Фенікса.

«Аутсайдери»

Спортивна драма, у якій висвітлено протистояння запеклих суперників, команд Форда та Феррарі, у боротьбі за швидкість, заснована на книзі американського письменника і журналіста Е. Дж. Бейма «Женіть щосили: Форд, Феррарі та їх бій за швидкість і славу на Ле-Мані».

Події фільму розгортаються у 1966 році. Генрі Форд Енцо Феррарі, на рахунку якого на той час вже була серія з шести перемог. Адже на кону заїзду не тільки визнання майстерності, а й шанс зайняти первінство у автомобільній індустрії.

Чому потрібно подивитися: дуже добрий, світлий та «Паразити»

Один із небагатьох корейських фільмів, які потрапили до українського прокату. Якщо спробувати описати фільм одним словом, певне, найкраще пасуватиме «нетиповий». Саме через це окреслити жанр стрічки досить важко.

Фільм, на прикладі двох сімей з різних прошарків суспільства, зачіпає тему протистояння бідних та багатих, і спонукає глядача переосмислити своє ставлення до цього питання, нагадуючи, що такі чесноти як принциповість та доброта не залежать від матеріального статусу. А фінансова незалежність сама по собі зовсім не означає бути вільним та щасливим.

Стрічка наповнена несподіваними сюжетними поворотами, для кращого сприйняття яких радимо не ознайомлюватися з деталями сюжету перед переглядом. Режисер навіть записав спеціальне відеозвернення, яке демонструється у кінотеатрах перед початком показу. В ньому Пон Джун Хо особисто просить глядачів утриматися від спойлерів.

Чому потрібно подивитися: тому, що такого ви, скоріш за все, ще не бачили

Інші два фільми-номінанти не потрапили до прокату, але завдяки стрімінговій платформі Netflix їх можна переглянути у будь-який час, не виходячи з дому

«Ірландець»

Біографічна драматична історія Френка Ширана, який після повернення з Другої світової війни не зміг пристосуватися до мирного життя, і знайшов застосування своїм навичкам у криміналі. Стрічка ґрунтується на мемуарах колишнього прокурора США Чарльза Брандта «Я чув, ти фарбуєш будинки».

За три з половиною години (саме стільки складає хронометраж фільму) глядач має змогу буквально прожити декілька десятків років разом з героєм Роберта Де Ніро. Окрім Де Ніро, Мартіну Скорсезе вдалося залучити до Аль Пачино та Джо Пеші, який погодився на участь в проекті попри намір закінчити акторську кар’єру.

Чому потрібно подивитися: зірковий склад, легендарний режисер, що ще потрібно?

«Історія шлюбу» 

Відверта історія розірвання сімейних стосунків між успішним театральним режисером (Адам Драйвер) та акторкою, що живе у тіні свого чоловіка, та попри це досі прагне до визнання (Скарлетт Йоханнсон). У цьому комедійно-драматичному фільмі, через відсутність порозуміння між героями та бажання йти один одному на зустріч, процес розриву шлюбу перетворюється на справжню війну за опіку над їхнім маленьким сином.

Наочний приклад того, що від кохання до ненависті — лише один крок.

Чому потрібно подивитися: бенефіс Адама Драйвера та Скарлетт Йоханссон.

Де і коли дивитись церемонію нагородження: 

Вручення премії традиційно відбудеться в театрі «Долбі» в Лос-Анджелесі, і другий рік поспіль пройде без ведучого. Церемонію транслюватимуть у більш ніж 225-ти країнах. Прямий ефір можна буде переглянути в ніч з 9 на 10 лютого на телеканалі Україна.

Початок трансляції о 1:30 за київським часом.

Також, читайте про перший півфінал українського ? Відбір на Євробачення 2020 — слухайте пісні, які змагатимуться в першому півфіналі (відео)Національного відбору на Євробачення, що відбудеться вже сьогодні.

? Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram

Share
Написати коментар
loading...