Реклама

🌎 У наступні 30 років на Землі наступить «малий льодовиковий період» — NASA

Планету охопить «сонячний мінімум», кажуть учені з NASA. Це призведе до екстремальних зим і холодних штормів протягом наступних 30 років. Але це не скасовує зміну клімату під впливом людини.
Čytaty latynkoju
🌎 У наступні 30 років на Землі наступить «малий льодовиковий період» — NASA
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🌎 У наступні 30 років на Землі наступить «малий льодовиковий період» — NASA
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Планету охопить «сонячний мінімум», кажуть учені з NASA. Це призведе до екстремальних зим і холодних штормів протягом наступних 30 років. Але це не скасовує зміну клімату під впливом людини.

Що таке сонячний мінімум?

Сонячний мінімум — це період спокою, протягом якого Сонце випромінює на нашу планету менше енергії або тепла, ніж зазвичай. Вони є частиною природного життєвого циклу Сонця і відбуваються один раз на 11 років.

Проте, 2020 рік буде початком «великого сонячного мінімуму» — це коли Сонце досягне своєї найнижчої активності. Це відбувається раз на 400 років.

Які зміни на нас чекають?

На Землі будуть спостерігатися надзвичайно холодні періоди, які можуть викликати брак продовольства по всій планеті. Середньорічна температура може впасти на 1 градус Цельсія. Це може здаватися не багато, але падіння на цілий градус матиме значний вплив на глобальні середні температури.

Що говорять експерти?

На думку експерта Нортумбрійського університету Валентини Жаркової, чергування надхолодної зими і вологого літа може зберегтися приблизно до 2053 року, коли сонячна активність знову підніметься. Вона сказала, що  настання великого сонячного мінімуму вже очевидно в Канаді та Ісландії.

Можливо, ми отримаємо великі морози — так як це зараз відбувається в Канаді, де спостерігається температура -50 градусів Цельсія

Валентина Жаркова , експерт Нортумбрійського університету

Коли був останній великий сонячний мінімум?

Останній великим сонячним мінімумом був мінімум Маундера, який тривав з 1645 по 1715 рік. У цей період замерзли не лише Темза та амстердамські канали (що сьогодні досить незвично), але й навіть Босфорська протока та Адріатичне море, що поблизу Італії.

Це було викликано низкою факторів, у тому числі безліччю потужних вулканічних вивержень. Вважається, що той період мав величезний вплив на суспільне життя. Наприклад, похолодання зробило деревину більш щільною, що вплинуло на звук скрипок майстра Страдіварі, який працював саме в період малого льодовикового періоду.

Мінімум Маундера в 400-річній історії спостереження сонячних плям

Однак падіння температури не скасовує зміни клімату, яку викликала діяльність людства — навіть навпаки ускладнює цю ситуацію.

Читайте також про компанію Dyson, яка розробляє? Компанія Dyson подала заявку на патент навушників, які очищують повітря навколо вас навушники, що очищують повітря.

? Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...